Hyr en MiR

Hyr en MiR

Mobile Industrial Robots tilbyder nu leasing af robotter med ny finansieringsmodel. Ordningen kan give flere virksomheder mulighed for at have logistikrobotter til månedlig ydelse

Danske Mobile Industrial Robots tilbyder nu en ny finansieringsmodel, kaldet MiR Finance. Virksomheder kan gennem ordningen lease robotter i stedet for at købe.

Denne type ydelse, der også betegnes som 'robots as a service' giver alle firmaer - små som store - mulighed for at implementere robot-løsninger uden at det kræver stor kapital. Det vil sige, at selv mindre virksomheder kan komme med på automatiseringstoget for en lav månedlig ydelse.

- Mens salget af vores mobile robotter fortsat vokser verden over, er tendensen, at både de store multinationale og mindre virksomheder ofte foretrækker at lease deres logistik-udstyr frem for at skulle lave en stor forudgående investering, siger Thomas Visti, CEO, MiR. Han fortsætter:

- Ved at tilbyde leasing, rykker vi vores robotter til at være en operationel udgift frem for en egentlig investering, hvilket giver vores kunder mulighed for at komme hurtigt i gang med at høste de fordele, mobile robotter tilbyder - nemlig at automatisere monotone arbejdsopgaver.

Den månedlige leasing-pris afhænger naturligvis af, hvilken type robot og længden af leasing-perioden. Men et simpelt regnestykke viser, at det koster omkring 27 kr. i timen eller 4300 kr. om måneden at lease en MiR100 robot. En meget attraktiv måde at investere i mobile robotter på.

Fleksible vilkår og vedligehold er inkluderet
Med MiR Finance samarbejder MiRs distributørnetværk med et tredjeparts leasingselskab for at levere aftaler til kunderne med fleksible leasing-vilkår. MiRs forhandlere har altid været ansvarlige for support, service og vedligehold, og det vil de fortsat være. På den måde vil MiRs kunder ikke opleve de store forandringer bortset fra, at de nu har en alternativ betalingsmetode for deres robotter.

MiR træder ind på et voksende marked for leasing af robotter
Det anerkendte, strategiske rådgivningsfirma ABI Research estimerede sidste år, at andelen af robotter i RaaS programmer vil vokse fra 4.442 robotter i 2016 til 1,3 mio. i 2026.

- Robot as a service (RaaS) hjælper med til at bringe automation til nye markeder, der måske ikke ville være i stand til at investere i denne teknologi på andre måder, siger John Santagate, Research Director for Commercial Service Robotics ved IDC, og uddyber:

- Denne model hjælper virksomheder til at reducere risikoen ved at implementere robotter, og derfor ser vi RaaS som et hovedelement i den nuværende stigning af robotter i markedet. Dermed passer MiR Finance ind i et voksende marked, der hjælper mindre kapitalstærke aktører med at komme med på vognen.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

14/6 2019