igus øger leveringskapaciteten og vokser med 32 %Den nye produktionsbygning i Køln med yderligere 20.000 m² produktionsareal forventes at stå færdig den 1. maj, 2023

igus øger leveringskapaciteten og vokser med 32 %

Motion plastic-specialisten har haft rekordår takket være 2019-indsatsen med investeringer i produktion og forsyningskæde. Den stigende efterspørgsel fortsætter, og igus bygger nu yderligere 20.000 m² fabriksareal på sit igus Campus i Køln

-Et øget salg på 234 millioner euro på et år, med næsten samme salgspriser indtil årets udgang, og alt produceret såvel som indhentet internt -det har vi aldrig haft før, siger Frank Blase, CEO i igus.
Virksomheden, der har som mål at 'forbedre det, der bevæger sig på en CO2 neutral måde, uden plastikaffald og blive den letteste virksomhed at samarbejde med' omsatte sidste år for 961 millioner euro. Det er 32 procent mere end i 2020 og 26 procent mere end i rekordåret 2019.

-Vores kolleger skabte mirakler. Og vi var heldige at kunne realisere vores investeringsplaner selv i det svage år 2020, fortsætter Frank Base

500 nye sprøjtestøbemaskiner - de store investeringer fortsætter
Krigen i Ukraine og mangel på mange markeder får igus til at investere endnu mere i materialetilgængelighed på kort sigt. Samtidig fortsætter virksomheden med at investere i højere produktionskapacitet. Siden 2020 er produktionen i Køln blevet øget eller moderniseret med 300 sprøjtestøbemaskiner. Yderligere 200 er blevet bestilt.

Den nye produktionsbygning i Køln med yderligere 20.000 m² produktionsareal forventes at stå færdig den 1. maj, 2023. Nye lagerlokaliteter til 12.000 pallepositioner blev allerede opført i 2021.

Ud over de kommende nye 20.000 m2 er der planer om en yderligere udvidelse af 'igus Campus Cologne'. Hos de 35 udenlandske datterselskaber udgør udvidelserne et samlet areal på 60.000 m². 168 innovationer - højere output i spåntagende produktion Kunder fra mere end 50 brancher henvender sig konstant til igus med nye udfordringer. Et eksempel er renrumskabler for spåntagende produktion:

-Nye fleksible kabelløsninger som e-skin flat er stærkt efterspurgt, specielt i den voksende halvlederindustri', siger Peter Mattonet, leder af renrumsdivisionen hos igus.

-At kunne udskifte et kabel på få minutter er en revolution for produktionen og øger det hårdt tiltrængte output.
Innovationshastigheden hos igus blev ikke aftaget i det andet år med hjemmekontor og fjernarbejde - dette demonstreres af 168 produktudviklinger, som motion plastics tandhjul fremstillet ved sprøjtestøbning, med 740 forskellige produkter tilgængelige i online shoppen.

Den fire år gamle forretningsenhed for smart plastics lancerede tolv nye produkter til tilstandsovervågning, forebyggende vedligeholdelse og IoT alene i 2021. Kombineret med kabelovervågning i realtid for Ethernet kabler og den integrerede, solcelledrevne 'EC.I'-tilstandssensor kan kunderne nu helt eliminere uventede maskinstop.Klimaneutral, ressourcebesparende, genanvendt
På vej mod en klimaneutral produktion i 2025 - nu på 95 % i Scope 1 og 2 (Greenhouse Gas Protocol) - tog igus sidste år fat på forskellige projekter:

I alt 100 ældre sprøjtestøbemaskiner blev udskiftet med 40 % mere energieffektive modeller; energistyringen blev yderligere optimeret, og et ISO certifikat herfor følger i slutningen af marts. igus plantede 15.687 træer i 23 lande.

Plastaffald i produktionen, som ikke er direkte genanvendelig, blev reduceret med 21 %. Det globale genbrugsprogram for energikæder, chainge, voksede også i de senere år og blev udvidet internationalt.
Til foråret præsenterer igus sit første energikædeprodukt fremstillet af 100 % genbrugsmaterialer fra chainge programmet.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

27/4 2022