KILDE Automation bliver en del af BILA Group

KILDE Automation bliver en del af BILA Group

Opkøbet sker for at langtidssikre væksten og styrke den internationale konkurrenceevne for begge parter. Handlen er et led i planen om at skabe en endnu stærkere dansk aktør på det internationale marked for industriel automation. Målet med denne plan er at kunne matche kravene fra de hastigt voksende danske industrikoncerner

Automationshuset BILA Group A/S har i de seneste halve snes år udviklet sig til Skandinaviens førende leverandør af produktions- og logistikautomatisering til industrielle kunder. Opkøbet af KILDE Automation er et led i denne udvikling. Igennem godt 50 år har KILDE Automation været en af landets førende maskinbyggere og siden 1990erne blandt de toneangivende leverandører i automatiseringsløsninger til elektronik-, plast-, medico- og metalindustrien.

-Vi er stolte og beærede over at få muligheden for at drive KILDE Automation videre. Stanny Kilde startede virksomheden tilbage i 1970, og da jeg var ung var han i en helt anden liga, end jeg kunne drømme om inden for maskinbygning, siger Jan B. Sørensen, CEO i BILA Group, og fortsætter:

-Jeg har haft den fornøjelse og ære at møde Stanny flere gange. Udover at være et rigtig godt menneske og en blændende maskinbygger, var han også meget vedholdende i sine holdninger og evnede at skabe en stærk og veldrevet virksomhed og en række helt unikke maskiner.

 Jan Bisgaard, CEO i BILA Group og Peter Friis, direktør i KILDE Automation

Efter et generations- og ejerskifte i 2005 er udviklingen i KILDE Automation fortsat, så virksomheden i dag beskæftiger ca. 90 medarbejdere, der understøtter en bred vifte af industrielle kunder med automations- og robotløsninger. BILA Group overtager 100% af aktiekapitalen fra ledelsen i KILDE Automation samt SPAR VEST Fonden og den lokale investor, Bjarne Vium. KILDE Automation, der har base i Skive blot 30 km fra BILAs hovedsæde på Mors, vil under det nye ejerskab blive videreført som selvstændig enhed.

-Vi ønsker at bevare den styrke og det fokus, der ligger i, at KILDE Automation fortsætter sin udvikling med alle sine dygtige automationseksperter, understøttet af BILA Group og vores andre specialister i søsterselskaberne, pointerer Jan B. Sørensen.

Muskler til mere udvikling i Skive
Hos KILDE Automation ser direktør Peter Friis frem i mod at fortsætte udviklingen af virksomheden under det nye ejerskab:

-KILDE Automation bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation. BILA Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst og lyst til at bygge videre på KILDEs omfattende kompetencer giver vide muligheder for, at vi kan udvikle os som partner til industrien og som en attraktiv arbejdsplads i lokalområdet, siger Peter Friis, KILDE Automation.

Opkøbet af KILDE Automation er en fortsættelse af BILA Groups strategi om at konsolidere automationsbranchen og kommer i kølvandet på opkøbet af andre aktører i branchen, senest PJM A/S (tidl. Poul Johansen Maskiner).

Johan Blach Petersen, bestyrelsesformand i BILA Group siger:

-Det er nu et år siden vi overtog PJM, som med stor succes er fortsat som en selvstændig enhed, hvor ledelsen og medarbejderne udvikler virksomheden. De store danske industrikoncerner vokser hastigt og opkøber konkurrerende koncerner i udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi som automationspartner udvikler os til at kunne matche kravene fra disse koncerner i ind- og udland. Hvis ikke vi udvikler os, risikerer vi, at den danske fremstillingsindustri vælger store udenlandske automationsleverandører.

Dyb specialviden i mange brancher
De enkelte virksomheder i BILA Group specialiserer sig i automatisering rettet mod forskellige produktionsformer og kundesegmenter. For eksempel besidder KILDE Automation i dag en dyb kompetence indenfor plast- fremstillingsindustrien samt medicoindustrien

Udover KILDE Automation A/S har BILA Group de seneste år opkøbt PJM A/S, Reo-Pack, serviceafdelingen hos Blaaholm samt Dan Palletiser, så automationshuset i dag er til stede i Nykøbing Mors og på følgende øvrige lokationer i Danmark: Skive, Herning, Aalborg, Randers, Sønderborg, Svendborg, Varde, Mariager, Vemmelev og Fårevejle samt i Norge og Sverige. Herfra leverer BILA Group automatiseringsløsninger til en række industrier på det europæiske og amerikanske marked

-lipe

 

Læs mere om robotter & automatisering

7/4 2022