Komplet robotløsning designet på et minut

Komplet robotløsning designet på et minut

igus lancerer et onlineværktøj fra lavprismarkedspladsen RBTX, som kan hjælpe SMV'er frem til en passende robotløsning. Værktøjets Machine Planner kan lynhurtigt designe hele løsningen - fra robotter til rammer, transportbånd, gribere og sikkerhedssystemer - og med priser og leveringstid beregnet i realtid

Konfigurering af en ny robotarbejdsstation er som regel en kompleks opgave, fordi det er meget mere end bare at vælge en robotmodel. Et automatiseret produktionsmiljø kræver også det rigtige design af arbejdspladsen, hvilket ofte indebærer manipulation af komplekse strukturer i CAD programmer.

Det kan være tidskrævende og først og fremmest er det nødvendigt at indhente tilbud fra forskellige leverandører via salg. Ud over den tid, det tager, kræver det ekspertise fra kundens side, som i sidste ende er ansvarlig for kompatibilitet og funktion. Det kan hurtigt løbe op i uger.

Især små og mellemstore virksomheder i håndværks- eller fremstillingsindustrien har brug for denne tid men med sin Machine Planner på RBTX.com skaber igus en enkel løsning til hurtigt at konfigurere robotarbejdsstationer og maskinrammer med robot- og transportteknologi.

Det nye gratis værktøj er integreret i igus' egen RBTX platform, markedspladsen for Low Cost Robotics.

-Vores nye online konfigurator til økonomiske automatiseringsløsninger gør billig robotteknologi tilgængelig for alle, da brugeren ikke behøver noget kendskab til design. Machine Planner overtager konstruktionen og kombinerer robotkomponenterne korrekt. Værktøjet kan nemt kaldes via en browser, siger Alexander Mühlens, leder af Low Cost Automation forretningsenheden hos igus.

Døre og bagvægge, transportbånd og robotgribere uden CAD-tegninger
Machine Planner leverer et udvalg af forskellige maskiner og applikationsdesigns. Døre og bagpaneler kan monteres med få klik. Størrelsen kan justeres individuelt. Ud over foderautomatisering som transportbånd eller spiralformede skåltransportører i arbejdsområdet, kan konfiguratoren bruges til at vælge robotter fra RBTX markedspladsen, herunder tilbehør som gribere og lineære systemer.

-Kun få klik, der skal til, og løsningen er fuldt konfigureret inden for et minut uden CAD (computerstøttede) tegninger eller teknisk afklaring. Et designbibliotek på platformen giver yderligere vejledning. Løsningen kan tilpasses til kundens egne individuelle behov. Brugerne drager ikke kun fordel af hastighed, men også af transparens: Med et tryk på en knap modtager du en omkostningsberegning med den tilsvarende leveringstid. Letforståelige instruktioner gør det muligt for kunden at montere applikationen på stedet. igus leverer også en CE skabelon, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Hurtig 3D konfiguration til individuelle anvendelser
En af de kunder, som har haft glæde af værktøjet er Sven Achenbach, som er direktør for den tyske producent af industrimaskiner, Sigamo GmbH.

-Jeg var på udkig efter en individuel limmaskine uden at skulle hyre en ekstern konstruktør til planlægning og udførelse. Machine Planner fra igus gjorde det muligt for mig at designe min limmaskine med blot et par klik, fortæller Sven Achenbach og fortsætter:

-Robotten bruges i produktionen. Det garanterer vores kunder en 100 procent identisk lim på komponenterne.

Denne anvendelse er blot et af mange mulige designs, der kan implementeres på RBTX med Machine Planner.

Griberobotter til bagerier eller pick & place applikationer i industrien: 3D værktøjet er velegnet til en lang række industrier, hvor processer kan automatiseres.

-lipe

16/11 2023