Körber automatiserer de-palleteringsprocessenMed lanceringen af et nyt depalleteringssystem, Downstream, bliver Körber Supply Chain leverandør af automatiserede totallogistikløsninger til omfordeling fra palle til bakke. (foto: Körber Supply C)

Körber automatiserer de-palleteringsprocessen

Med lanceringen af et nyt de-palleteringssystem bliver Körber Supply Chain den første leverandør af automatiserede logistikløsninger til at tilbyde en totalløsning til omfordeling fra palle til bakke. Målet er at fuldautomatisere og eliminere eventuelle risici og pludselige nedbrud i sorteringsprocessen  

Del artiklen på

Ny undersøgelse fra Capgemini viser, at pludselige stop og afbrydelser i forsyningskæden er den største bekymring for knap 90 % af de adspurgte virksomheder inden f.eks. detailhandel, forbrugerproduktion og industriel produktion.

Det er en af grundene til, at tæt på halvdelen forventer at styrke forsyningskæderne blandt andet ved at investere i teknologi, der sikrer øget smidighed, gennemsigtighed og overblik.

For at imødekomme markedets bekymringer har Körber Supply Chain udviklet en totalløsning til at styre sorteringen af produkter fra paller til bakker.

Løsningen hedder Downstream. Det er et de-palleteringssystem, som adskiller hvert pallelag til enkelte kasser. Systemet kan dreje og vippe kasserne så de passer i bakker, der via et transportbånd bliver klargjort til den videre distribution.

- Det er ikke ligetil at bryde paller ned i bakker i en fuldautomatiseret løsning med den store variation af forskellige produkter, der håndteres i mange forretninger. Overblikket kan forsvinde, mens én fejl kan resultere i nedbrud, hvilket skaber en ineffektiv sorteringsproces.

- Derfor var der brug for et pålideligt og holdbart automatiseret logistiksystem, der sikrer højere produktivitet og stabilitet og er fremtidssikret i forhold til nye produkter, fortæller René Kahr, der er produktudvikler hos Körber Supply Chain.

En kompleks operation i et simpelt system
Downstream-løsningen har været en del af Körber Supply Chains løsninger i et par år, men den nye version er en naturlig udvikling for tech-virksomheden.

Ralph Korsbæk (tv) og René Kahr (th) er begge enige om, at branchen mangler løsningen og kan allerede mærke interessen i flere markeder. Downstream er allerede blevet solgt til nogle af de mest fremtrædende aktører. (Foto: Körber Supply Chain).

Den seneste version er gjort mere intuitiv og tilpasningsdygtig og eliminerer dermed mulige nedbrud i processen.

De-palleteringen fra palle til bakke påvirkes ikke af unikke produktemballagedesign, slip sheets eller ændringer i sortimentet, som ellers er de klassiske syndere for fejl og driftsstop.

- Når der sker ændringer i emballage og sortimenter, opstår der problemer i den automatiske logistik. Men vi gør nu det komplekse nemt, så en palle ubesværet kan sorteres i mindre pakker til distribution.

- Derudover kan systemet integreres i andre integratorløsninger, mens vores software kan tilpasses det enkelte distributionscenters mængder og størrelser. Derudover fjernes slipark automatisk i begyndelsen af processen, forklarer René Kahr.

Han forklarer, at Downstream anslås til at kunne sortere op til 500 kasser i timen, hvor sorterede kasser bliver omfordelt og læsses på en bakke med en til seks varer på hver bakke.

Ny løsning øger digital enablement
Hos Körber Supply Chain er et af hovedmålene "digital enablement". Målet er at hjælpe virksomheder med at forbedre produktiviteten og driften ved at implementere digitale løsninger.

(Foto: Körber Supply Chain).

Downstream er en AI-baseret løsning, der med datasporing af de enkelte produkter gennem hele processen, 100 % automatisk omdanner hele paller til enkeltkasser på bakker uden behov for manuel indgriben. Det skal være med til at flytte virksomheder mod en langt mere effektiv drift.

- Der har ikke været en totalløsning på omfordelingen fra palle til bakke på markedet. Det hul lukker vi nu med den nye Downstream. Den skal hjælpe med at optimere driften, spare ressourcer og fjerne usikkerhed i en automatiseret logistikproces på distributionscentrene.

- Vi har allerede solgt til nogle af de mest fremtrædende aktører, så vi ved, at der er behov for løsningen på flere markeder. Potentialet er stort, siger Ralph Korsbæk, der er salgschef for Product Solutions hos Körber Supply Chain.

-hawin 

 

Læs mere om Capgeminis undersøgelse HER

Om Körber Supply Chain DK

Forsyningskæder bliver dag for dag mere og mere komplekse. Körber tilbyder en unik vifte af gennemprøvede "end-to-end“ teknologier til logistik, som passer til enhver virksomhedsstørrelse, forretnings- og vækststrategi. Udbuddet af tjenester omfatter software, automatisering, stemmestyring, robotter og materialehåndteringsudstyr - og inkluderer know-how til omfattende systemintegration. Som global partner imødekommer Körber udfordringerne og de konstant skiftende krav inden for logistik under overskriften "Conquer supply chain complexity". Körber Supply Chain DK er en del af den internationale teknologikoncern Körber. 

 

 

Læs mere om robotter & automatisering

8/3 2023

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.