Kuka Tech Center åbner i Göteborg

Kuka Tech Center åbner i Göteborg

Kuka Tech Center er anlæg, hvor kunder kan dygtiggøre sig og afprøve mulighederne med Kukas robotter. Der findes allerede flere centre rundt om i verden, og den 1. oktober åbner Kukas første Tech Center i Norden med placering ved kontoret i Göteborg

Ansvarlig for Kuka Tech Center i Göteborg er Andreas Verga, som i de seneste to år har været udstationeret i USA.

– Jeg kommer senest fra en stilling som Technical Account Engineer hos KUKA i San Fransisco. Der har jeg arbejdet med de fleste store tech-virksomheder i Silicon Valley, siger Andreas Verga, som nu altså flytter tilbage til Göteborg.

Idéen med Kuka Tech Center er at komme tættere på kunderne og hjælpe dem med at reducere den tid, det tager at starte en robotstøttet produktion.

Flere af Kuka Tech Center-anlæggene rundt om i verden er specialiserede i demonstrationer tilpasset til bestemte brancher – eksempelvis atomkraft, svejsning eller elektronik. Det nordiske center i Göteborg bliver dog mere allround, med mulighed for at servicere alle eksisterende industrigrene, som er repræsenteret blandt kunderne i Norden.

– Vores Kuka Tech Center har desuden til formål at styrke relationerne til vores partnere og skabe et tættere samarbejde med fokus på at løse udfordringerne i deres produktion, siger Andreas Verga.

Hans eget arbejde i USA har på grund af placeringen i nærheden af Silicon Valley haft en slagside mod elektronikbranchen.

– Hvis det ikke har drejet sig direkte om produktion, har det handlet om forskning og udvikling med mange nye typer af udfordringer. Meget virtual, mixed og augmented reality samt wearables (bærbart udstyr), hvor vores robotter anvendes til kalibrering og lignende.

Andreas Verga er uddannet inden for automation og udvikling og har været ansat hos KUKA siden 2008.

For Joacim Lorentsson, salgschef hos Kuka Nordic, giver satsningen på Kuka Tech Center i Göteborg nye spændende muligheder i samarbejdet med de nordiske kunder.

Placeringen er ifølge ham strategisk set helt rigtig på grund af nærheden til virksomheder inden for bilindustri, lægemiddelindustri og medikoteknik i Göteborg. Han er også meget tilfreds med, at Andreas Verga skal drive og stå i spidsen for udviklingen af centret.

– Med sin tidligere baggrund inden for selskabet og sin erfaring fra USA er han den helt rigtige person til opgaven. Vi er glade for at få ham tilbage hos os her i Göteborg, siger Joacim Lorentsson.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

9/10 2018