KUKA's grønne år

KUKA's grønne år

2020 blev året, hvor KUKA Nordic kunne notere, at produktionen af elektriske drivsystemer til køretøjer, fartøjer og andre maskiner virkelig tog fart i Norden

KUKA Nordic har leveret løsninger og produkter til såvel slutkunder som systempartnere, hvor leverancernes fokus har været grøn omstilling for industri og samfund.

Blandt disse projekter finder man to af verdens største batterifabrikker med maritimt fokus, som producerer batterisystemer til fremdrift af fartøjer. De ligger i Trondheim og Bergen.

En nordisk virksomhed har bestilt robotter, som skal benyttes til at montere aggregater til produktion af brintgas. Brintgas vil være en stor del af den elektriske omstilling, og vil muliggøre at blandt andet tunge køretøjer kan elektrificeres.

I Sverige fik KUKA en ordre på robotter til friktionsrotationssvejsning (FSW) fra en større lastbilsproducent. Også her er det elektrificering, der er i fokus – robotterne skal benyttes til at sammenføje batterier.

- Til en kunde i Finland leverer vi robotter til to batterifabrikker, siger Joacim Lorentsson, CEO KUKA Cluster Nordic & Russia.

- Desuden leverede vi laser- og håndteringsrobotter til et svensk batterilaboratorium.

Som han forklarer, ser man denne udvikling som et resultat af en satsning på forskning og udvikling af nye teknologier og fremstillingsmetoder.

Det betyder nemlig at man kan tilbyde både partnere og slutkunder produkter og løsninger, som er helt på forkant med kundernes behov, når det drejer sig om at producere elektriske drivsystemkomponenter såsom batterier, brændselsceller og elektriske drivsystemer.

Sammen sine partnere ser man hos KUKA da også frem til de kommende år og den fortsatte grønne energiomstilling, som sker inden for industri- og transportsektoren.

At man er med til at bidrage til denne grønne omstilling er en ekstra bonus, og som det ser ud netop nu, vil der komme meget mere af det i fremtiden.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

3/2 2021