Lagerrobotter servicerer havefolket hos Frishop

Lagerrobotter servicerer havefolket hos Frishop

Onlinebyggemarkedet Frishop har investeret i et fuldautomatisk robotlager for at følge med danskernes appetit på gør-det-selv-materialer. De 10 lagerrobotter øger Frishops kapacitet på de travle forårsdage - og skal på sigt sikre levering samme dag

Det er højsæson hos Frishop, der er et af Danmarks førende onlinebyggemarkeder.

På de gode forårsdage sender Frishop to til tre lastbilslæs med varer ud fra lageret i Taulov.

For blandt andet at kunne følge med på de travle dage har succesvirksomheden derfor investeret i et AutoStore-robotlager fra Element Logic bestående af 10 lagerrobotter, der med høj effektivitet kan plukke varer fra et lager med 12.000 kasser og 22.000 lokationer.

- For os er det afgørende, at vi på vores peakdage i højsæsonen kan levere så hurtigt som muligt, for det forventer kunderne af os. Vi ser en klar tendens til, at hvis man som virksomhed ikke kan levere hurtigt nok, får man ikke ordren, siger Morten Laursen, administrerende direktør i og medstifter af Frishop.

Han tilføjer, at Frishop med robotlagerets ankomst har ambitioner om at kunne indføre levering samme dag i de store byer.

Vil hele tiden gøre det lidt bedre
Sammen med Carsten Mortensen stiftede Morten Laursen Frishop i 2011 - i øvrigt som ét af de første 100 procent onlinebaserede byggemarkeder.

Siden da har virksomheden været på en ekstrem vækstrejse, der blandt andet har kastet adskillige Gazelle-priser af sig. I dag beskæftiger Frishop godt 50 medarbejdere og fører knap 60.000 varer, hvoraf de godt 16.000 varenumre er på lager.

Varerne omhandler alt fra haveredskaber og byggematerialer til produkter til camping, friluftsliv, vandsport og ikke mindst havegrillen.

Frishops 10.000 kvadratmeter store domicil i Taulov rummer således et 1.400 kvadratmeter stort showroom med Danmarks største udvalg i Weber-grilltilbehør.

- Det ligger i Frishops DNA at være med til at sætte barren lidt højere for e-handel. Tingene skal være en lille smule bedre i morgen end i går. Det kræver, at man som virksomhed rykker på tingene, og det er baggrunden for, at vi har valgt at investere i dette robotlager fra Element Logic, siger Morten Laursen, administrerende direktør i og medstifter af Frishop.

Robotter håndterer 8 ud af 10 varer
Foruden de 10 robotter består AutoStore-robotlageret af 12.000 kasser og fem såkaldte karusselporte, hvor pakkerne overdrages til lagermedarbejderne.

Cirka 80 procent af Frishops varelager har fundet vej ind i robotlageret og bliver nu plukket af de arbejdsomme robotter.

- Morten og Carsten er nået enormt langt med deres forretning på godt 10 år. For Element Logic er det en stor fornøjelse nu at blive en del af den rejse og bidrage til, at Frishop kan vokse yderligere, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

Element Logic er integrator af AutoStore-robotlageranlæg og har leveret anlæg til en lang række danske virksomheder - herunder Proshop, Kids-world, Sanistål, Creative Company og Billig-arbejdstøj.dk.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

31/5 2022