Magnetisk gripper med justerbare kræfter og sladrefunktion

Magnetisk gripper med justerbare kræfter og sladrefunktion

OnRobots nye gribeværktøj, MG10 udvider hidtidige funktionaliteter for magnetiske grippere til robots og industrirobotter i bl.a. fremstillings- emballerings- og pakkeindustrien

Kadencen er høj i OnRobots udviklingsafdeling, som igen har haft travlt med at innovere inden sit felt, end of arm tooling til kollaborative robotapplikationer. Allerede to uger efter seneste produktlancering kan den kun seks år gamle virksomhed OnRobot nu præsentere sit produkt nummer 16 i rækken.

Nyskabelsen hedder MG10, og der er tale om en alsidig, højtydende, brugervenlig magnetiske gripper. Den kan automatisere materialehåndtering, montageopgaver og maskinpasning i fremstillingsindustrien. I lighed med alle OnRobots andre produkter er MG10 fuldt kompatibel med alle større robotmærker via OnRobots interface One System Solution.

Som noget unikt for magnetiske grippere har MG10 justerbare kraft- og grebsdetekteringsfunktioner, der giver brugerne hidtil usete niveauer af kontrol. Standard magnetiske gribere rummer kunen simpel ON / OFF-funktionalitet, medmindre brugeren for at justere den anvendte kraft monterer gummi-'fødder, der skaber mellemrum mellem magneten og emnet. Dette er normalt en besværlig og upræcis metode, der ikke nødvendigvis sikrer perfekte resultater, især ikke når applikationerne involverer håndtering af tynde metalplader og små metaldele; Her ender de magnetiske standardgrippere ofte ved et uheld med at plukke mere end et ark eller mere end et emne, da kraften ikke kan justeres.

-Standard magnetiske gripperne er problematiske at bruge, fordi du for at kompensere for grippernes manglende funktionalitet er nødt til at lave manuelle justeringer, næsten hver gang du skifter til et nye emne eller en anden applikation, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.
-OnRobots innovative MG10-gripper eliminerer alt det besvær og bøvl takket være dens justerbare kraftfunktioner, der gør det hurtigt og nemt at implementere præcise materialehåndteringsapplikationer.

Nye funktioner eliminerer tabte emner
I modsætning til standard magnetiske grippere har den innovative MG10 sensorer indbygget, som med stor nøjagtighed detekterer greb og emner. Det kan sikre en stabil og sikker drift og høj oppetid i applikationer, hvor en robot føder en pladebukker eller en kantpresser med metalplader og fjerner de bearbejdede emner fra bukkeren. OnRobots nye teknologi sørger for, at ingen emner tabes selv ved strømudfald eller sikkerhedsstop af robotten.

Den nye MG10-griber er designet til at klare maskinpasning, montage og andre opgaver inden for materialehåndtering, som hidtil har krævet dyre og komplekse pneumatiske gribere at automatisere.

-Mens de pneumatiske løsninger kræver ekstern lufttilførsel, kabler og løbende vedligeholdelse, er MG10 et enkelt og intuitivt out of the box produkt, som er langt billigere at sætte i drift end dets pneumatiske pendant, siger Enrico Krog Iversen.

Håndtering af også vanskelige overflader
MG10 sørger for en præcis og sikker håndtering af emner med en grov, ujævn eller perforeret overflade, hvilket gør gripperen perfekt til en lang række applikationer inden for fremstillingsindustri herunder også bil- og flyproduktion. Derudover sikrer MG10's multimagnet-funktionalitet, at denne griber mestrer at håndtere en bred vifte af emnetyper med variabel størrelse, vægt og facon.

Der findes mange applikationer, som traditionelle vakuum- og fingergrippere simpelthen ikke er avancerede og kraftfulde nok til at kunne automatisere med succes. Det drejer sig eksempelvis om arbejdsprocesser med flere led og om håndtering af udstansede ståldele eller perforerede stålplader. MG10 kan nemt håndtere sådanne opgaver.

-Eftersom industrien generelt bevæger sig i retning af lav volumen og stor produktvarians, er evnen til hurtigt at skifte mellem forskellige opsætninger ikke bare nyttig. Den er blevet helt essentiel. MG10 er den eneste magnetiske gripper på markedet, der er tilstrækkelig alsidig, intelligent og let at bruge, så den hurtigt kan omplaceres fra opgaver med maskinpasning til palletering af metalplader. Det er 'plug and produce' uden besvær, fastslår Enrico Krog Iversen.

Om OnRobot
OnRobot-sortimentet tæller en lang række forskellige værktøjer til kollaborative applikationer, herunder elektriske grippere, kraft-/momentsensorer, en vakuum-gripper, den prisbelønnede gripper-teknologi Gecko samt værktøjsskiftere. Produktpaletten fra OnRobot gør det hurtigere og mere enkelt at automatisere opgaver såsom emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinpasning, pakning, samling og overfladebehandling. OnRobot har hovedkvarter i Odense i Danmark og har desuden kontorer i Los Angeles, Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Shanghai, Seoul, Singapore og Budapest.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

12/3 2021