Menneskelignende robotter testes i Silicon Valley

Menneskelignende robotter testes i Silicon Valley

Start-up-virksomheden Figure har tegnet en såkaldt humanoid prototype, der vender rundt på begreberne om tilpasning i automatisering. Bag udviklingen står et team bestående af garvede specialister fra bl.a. NASA's Valkyrie-projekt, der forsker i brugen af humanoider til opgaver i rummet

Del artiklen på

Af Lisbeth Petersen

Ifølge det britiske fagmedium, 'Transport Intelligence's nyhedsbrev 'Ti Insights' har virksomheden også hyret ingeniører fra blandt andet Boston Dynamics, Apple, Tesla og Googles X-division til projektet, og sikret sig en foreløbig finansiering på mindst 100 millioner dollars til den første fase af udviklingen.

Det særlige ved Figures foreløbige prototype er det menneskelignende udseende. For selv om robotter bliver brugt i mange produktionssammenhænge, hvor de er designet til selve opgaven - såsom løfte-, svejse- og skrueopgaver i tusindvis uden afbrydelser - vender denne model om på begreberne:

-Vi mennesker er meget omstillingsparate og fingerfærdige. Så i stedet for at prøve at tilpasse opgaverne, så de passer til robotten, giver det mening at designe robotten, så den ligner os og på den måde opnå optimal ydeevne, forklarer teamet bag.

-Denne tilgang har dog en række udfordringer,  når det f.eks. gælder emballeringsopgaver, fortæller Ti Insight og uddyber:

Tænk bare på, hvordan man muliggør tilstrækkelig bevægelighed i leddene, og skaber passende sensorteknologi, der kan fortolke f.eks. berøring, og den kraft, der kræves, for at gribe, skubbe eller trække genstande korrekt etc.

De første verisoner vil gå rundt allerede i denne måned
Reelt er opgaven at skabe et system, der kombinerer avanceret, autonom intelligens med hardware, der kan fungere sikkert i en række forskellige scenarier. 

Udviklingsteamet giver udtryk for, at det endnu er langt fra at realisere sit mål, og fortsætter sine talrige forsøg og tests, før drømmen om en menneske-agtig robot i produktionshallerne, bliver til virkelighed. 

Ikke desto mindre fortæller Figure-gruppen, at de første versioner af robotten efter planen vil gå rundt i virksomhedens laboratorier allerede inden udgangen af april i år. 

Læs mere om robotter & automatisering

3/4 2023

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.