MiR vinder EY Entrepreneur Of The Year 2018Fynske Mobile Industrial Robots hyldes som dette års EY Entrepreneur Of The Year ved landskåringen i Forum i København i torsdags foran 800 erhvervsledere

MiR vinder EY Entrepreneur Of The Year 2018

Danmarks hurtigst voksende robotproducent, Mobile Industrial Robots, vinder EY Entrepreneur Of The Year 2018 i et år, hvor alt hos virksomheden gror: ordrebog, medarbejderstab, produktportefølje og antal kvadratmeter

Mobile Industrial Robots er en førende producent af selvkørende og samarbejdende mobile robotter og har skabt en helt ny industri i Danmark, som er godt på vej til at blive et globalt væksteventyr, lyder det bl.a. fra landsjuryen. Virksomheden skal nu repræsentere de danske farver ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i 2019, hvor vindere fra flere end 50 lande vil dyste om sejren.

Prisen blev uddelt i Forum i torsdags foran 800 erhvervsledere.
Med titlen følger også æren af at repræsentere Danmark ved verdensfinalen, EY World Entrepreneur Of The Year, i Monaco i juni 2019.

I sin motivation for kåringen af Mobile Industrial Robots lægger den uafhængige landsjury særligt vægt på:
Mobile Industrial Robots ligger forrest i feltet og trækker mange flere med. Ikke alene har de skabt en helt ny industri i Danmark, som er godt på vej til at blive et globalt væksteventyr. De hjælper også virksomheder verden over med at automatisere og optimere.
Dette års vinder er en aktiv del af et levende miljø, hvor de inspirerer andre omkring sig og selv fører nye ideer ud i livet.

Drive, iværksætterhjerte, stædighed, diciplin og energi
Mobile Industrial Robots er 'born global' og' first mover'. Virksomheden er i foråret solgt for 1,6 mia. kr. – efter blot fire år. Det mener juryen er et klart udtryk for virksomhedens disruptive potentiale og innovationshøjde. Thomas Visti og Niels Jul Jacobsen har begge et stort drive, iværksætterhjerte, stædighed, disciplin og energi.

- Titlen som EY Entrepreneur Of The Year i Danmark gives til en virksomhed og dens ejere, der på bedste vis formår at forene en stærk forretningssans med vækstskabelse og udvikling, og hvor entrepreneuren er en rollemodel for den kommende generation. Med Mobile Industrial Robots har vi fået en utrolig spændende vinder, som jeg er sikker på, vil få stor bevågenhed i Monaco til EY World Entrepreneur Of The Year,  siger Lars Fløe Nielsen formand for landsjuryen i EY Entrepreneur Of The Year.

- Jeg er virkelig stolt af prisen. Det er en stor anerkendelse af den rejse, vi er på, af, vores produkter og af vores dedikerede medarbejdere, der er med til at sætte den ene rekord efter den anden. Det her er en pris til hele virksomheden, og den er med til at understrege vores udvikling de seneste år. Vi fortsætter med fuld fart ind i det nye år og vil blandt andet øge vores globale tilstedeværelse yderligere, siger CEO Thomas Visti.

Thomas Visti, CEO i MiR

Tallene taler for sig selv
Da verdens førende producent af samarbejdende mobile robotter, MiR, i juni lancerede sin første mobile robot til paller, MIR500, vakte den så stor opsigt, at ordrebøgerne næsten med det samme blev fyldt, og virksomheden måtte fordoble sin produktion i Odense. Men også toplinjen hos MiR kommer til at slå alle tidligere rekorder i år. Alene det første halvår bød på en omsætningsvækst på 130 procent, mens der er blevet mandet op med 75 ansatte, så medarbejderstaben nu tæller 127 med yderligere 22 stillinger slået op pt. Samtidig fortsatte den globale ekspansion med åbning af nye kontorer i San Diego og Shanghai, og i 2019 planlægger virksomheden at åbne yderligere kontorer.

Mobile Industrial Robots var oppe mod de øvrige regionale vindere i kampen om at blive dette års EY Entrepreneur Of The Year:
•    BILA A/S, vinder af Region Nordjylland
•    Mountain Top Industries ApS, vinder af Region Sjælland
•    Netcompany A/S, vinder af Region København
•    NTG A/S, vinder af Region Syd- og Sønderjylland
•    Søstrene Grenes Holding ApS, vinder af Region Midtjylland

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year
 EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
 EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 32. gang i år.
Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

3/12 2018
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • Thanex

  Thanex

  LAGERINDRETNING