Ny robotcelle plukker præcist fra rodede kasser

Ny robotcelle plukker præcist fra rodede kasser

Scape Technologies satserpå at gøre automatiseret bin-picking tilgængelig for små og mellemstore virksomheder, senest med lancering af den nye SCAPE Stationary Scanner, der gør alle typer bin-picking attraktiv og profitabel. Produktnyheden præsenteres i disse dage på Hannover Messe

Hver dag bruger fabriksarbejdere tid på at flytte emner fra kasser eller paller til produktionsmaskiner. Med en bin-picking robotcelle kan man nedbringe ensformigt arbejde, øge sikkerheden og sikre en mere automatiseret og dermed mere rentabel produktion.

Med den nye SCAPE Stationary Scanner udvider Scape Technologies sit sortiment til tre scannere og tilbyder dermed en komplet og alsidig løsning til optimering af arbejdsgange og betjening af maskiner. Det giver små og mellemstore virksomheder nye muligheder for effektivisering af produktionen. Scanneren har en tilbagebetalingstid på kun 12-18 måneder og fås i tre forskellige størrelser, afhængig af det ønskede scannings-volumen.

Med den seneste tilføjelse består Scape Technologies' scanner-portefølje nu af:
SCAPE Sliding Scanner, der kan håndtere op til seks beholdere og meget store emner
SCAPE Grid Scanner, der er monteret på en robotarm og derfor kan scanne fra mange forskellige vinkler og kan håndtere alle beholdere inden for robotarmens rækkevidde

MiniPicker til små emner
Den nye SCAPE Stationary Scanner, der scanner små og store emner hurtigt og med høj detaljeringsgrad. Scanneren er i stand til at scanne et hvilket som helst objekt, også objekter med skinnende overflader. Den håndterer op til to beholdere og kan desuden bibeholde et permanent overblik over emner og dermed nedbringe den tid det tager at identificere, gribe og placere et emne.

  Den nye SCAPE Stationary Scanner, som kan ses på Hannover Messe

En yderligere produktnyhed er SCAPE Mini-Picker, skræddersyet til plukning af små emner. SCAPE Mini-Picker er udviklet specielt til virksomheder, teknologicentre og uddannelsesinstitutioner, der ønsker at komme hurtigt og nemt i gang med driftssikker bin-picking.

Markedets mest komplette bin-picking portefølje
- Vi er stolte af at kunne tilbyde en komplet portefølje af sensorer, siger Søren Bøving-Andersen, CEO i Scape Technologies.
- SCAPE Grid Scanner, der er monteret på en robot, SCAPE Sliding Scanner, der håndterer store emner og mange beholdere og nu SCAPE Stationary Scanner, der åbner nye markedsområder og gør bin-picking tilgængelig for mange flere virksomheder end hidtil. Vi har allerede fået en række forespørgsler på denne scanner, ikke kun fra SMV'er, men også fra større virksomheder, der et på udkig efter en bin-picking konfiguration med færre bevægelige komponenter.

Sådan fungerer SCAPE Stationary Scanner
Scannerens 3D sensor projicerer forskellige patterns på et objekt og optager dem med et kamera. Derefter digitaliseres objektet som en 3D Point Cloud. Da hverken objektet eller 3D sensoren bevæger sig udføres scanningen meget hurtigt og præcist. Alle modeller er bestykket med et 5 MP kamera og en blå LED projektor (460 nm).

15 års produktudvikling
Scape Technologies' var først i verden til at lancere en serieproduceret bin-picker. Scapes opfindelser gør det muligt for industrirobotter at udføre opgaver, som man ellers ikke ville kunne automatisere effektivt og rentabelt. Teknologien anvendes bl.a. til montering af halvfabrikata, plukning af emner i produktionen, kvalitetskontrol og emballering. Blandt kunderne er Hettich, Ford, Schaeffler Group og mange andre virksomheder, især inden for automobilindustrien. Scapes kunder opnår betydelige besparelser, kvalitetsforbedringer og øget produktionskapacitet, foruden forbedret sikkerhed og ergonomi for deres medarbejdere.

Scape Technologies' avancerede løsning integrerer gribeenheder, sensorer, kameraer og egenudviklet software til hurtig, driftssikker og præcis opsamling, kontrol og placering af delkomponenter og emner, der leveres ustruktureret i kasser - heraf begrebet bin-picking.
Teknologien bruges til blandt andet montage af halvfabrikata, emnelevering til maskiner, kvalitetskontrol og pakning. Den bygger blandt andet på en algoritme, som gør det muligt for en robot med kamera at omsætte billeddata tilstrækkeligt hurtigt til, at robotten kan arbejde hurtigt og sikkert med håndteringen af emnerne.

Scape Technologies tilbyder en komplet løsning med fuldt integrerede hardwarekomponenter og softwaremoduler, der kan interagere med de førende 6-aksede robotter i industrien, bl.a. KUKA, ABB, Kawasaki, Fanuc og Universal Robots.

Om Scape Technologies
Grundlagt i 2004. Navnet SCAPE er en forkortelse af 'Smart Classifier and Pose Estimation'. Virksomheden har kunder i Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrig, England, Spanien, Finland og Kina. SCAPE Bin-Picker systemerne sælges i samarbejde med systemintegratorer, der har ansvar for at montere og drive systemerne i slutkundens produktionsanlæg. Scape Technologies tilbyder også en række betalte services, der sikrer stabil kvalitet og driftssikkerhed af SCAPE systemerne.

+15 års forskning og udvikling
+75 installationer hos slutkunder
+30,000,000 autodele plukket
3 regionale kontorer

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

2/4 2019