OnRobot udfordrer konkurrenterne med ny palleteringsløsning

OnRobot udfordrer konkurrenterne med ny palleteringsløsning

Uanset om der skal palleteres emner på 10 gram eller 20 kilo, og uanset om man foretrækker robotteknologi fra Doosan, Techman, Universal Robots, Omron eller Fanuc, kan den nye OnRobots Palletizer smidigt automatisere palleteringsarbejdet.Løsningen åbner nye muligheder for at optimere logistikken også i små og mellemstore produktionsvirksomheder

-Der er fortsat et kolossalt urealiseret automatiseringspotentiale for pakning af emner og varer på de 400-500 millioner paller, der årligt bruges alene i Europa i både fremstillingsindustri og mange andre brancher. At realisere dette potentiale og kræver rentable og robuste løsninger, som hurtigt og enkelt og uden at kræve meget plads kan automatisere palleteringsopgaver i alle brancher. Også når opgaverne ændrer sig. Trenden i fremstillingsindustrien går imod produktion i fleksible celler, forsynet af selvkørende mobile robotter eller AGV, frem for linjeproduktion med pladskrævende rullebånd og store afskærmede robotceller.

Det mener danske OnRobot, som derfor præsenterer, hvad virksomheden betegner som en
'særdeles brugbar' nyhed på sommerens internationale robotmesser Automate i Detroit, USA, og på Automatica i den tyske by München.

Her kan de besøgende opleve markedets første komplette og standardiserede robot-palleteringsløsning, som indeholder alle komponenter, der skal bruges til at automatisere pakning af paller og lignende.

OnRobot, der er markedsledende inden for hardware og software til kollaborative robotceller, pointerer, at løsningen både er designet til at afhjælpe både lommesmerter og ikke mindst den fysiske belastning ved manuel palletering. Palleteringsopgaver er generelt ensidigt, gentaget arbejde, der ikke anses som attraktive arbejdsopgaver. Det udfordrer derfor arbejdsgiverne, når arbejdskraft skal tiltrækkes og fastholdes, samtidig med at man ikke ønsker at takke nej til nye ordrer og kunder.

 Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot

-Danske produktionsvirksomheder vinder ordrer på at kunne producere konkurrencedygtigt ved at automatisere opgaver i produktionen af både små og større stykserier. Det kræver en høj omstillingsparathed i produktionen. OnRobot gør med sin nye standardløsning slutbrugeren i stand til selv at indstille og programmere palletering samt også at flytte applikationen derhen i produktionen, hvor behovet er. Med vores teknologi kan arbejdsmiljøet styrkes, fordi medarbejdere kan frigøres fra ensidigt palleteringsarbejde og i stedet løse mere komplekse og værdiskabende opgaver, herunder også robotprogrammering, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.

Reduceret cyklustid
Fire intuitive produkter spiller stærkt sammen i den nye fleksible palleteringsløsning, som er kompatibel med de fem største cobot-brands, Doosan, Techman, Universal Robots, Omron og Fanuc:

Lift100, en robotelevator med høj payload og ekstra lodret rækkevidde.

OnRobots gripper 2FGP20 en unik, alsidig palleteringsgripper med stort vandringsområde, som kan håndtere tunge og åbne kasser, hyldeklare produkter samt andre emner, der ikke kan håndteres med traditionelle vakuum-grippere.

Pallet Stationmed et digitalt "palle tilstede"-signal.

OnRobot palleteringssoftware

OnRobots komplette palleteringsløsning kan tilpasses de mange forskellige parametre, der ellers kan gøre palletering til en kompleks opgave at automatisere: Kassestørrelse, pallestørrelse, kassemønster, gripper, robotmonteringshøjde og distance i forhold til pallen. Dermed er OnRobot Palletizer særdeles velegnet til fleksibel automatisering af skiftende palleteringsopgaver. Softwaren sørger for en automatisk optimering af robotbevægelser reducerer cyklustid og forlænger udstyrets levetid. I og med, det er en elektrisk løsning, kan den tages i brug straks efter udpakning uden den kompleksitet og de omkostninger, der følger med ekstern lufttilførsel.

Hurtigere opsætning end normalt
OnRobot Palletizing-software "reducerer markant den opsætningstid, der er nødvendig for at få applikationen kørende," siger Adrián Pérez Martínez, CTO & Co-Founder hos Neobotik, en spansk integrator, som har fået lejlighed til at teste OnRobot Palletizer før produktlanceringen.

-Det er så nemt at installere al hardware og software, når du laver den indledende opsætning af cellen. Og den grafiske brugergrænseflade gør det muligt selv for ikke-erfarne programmører at programmere en komplet palleteringsløsning, siger han.

OnRobot Palletizer har tre hovedfordele i forhold til eksisterende løsninger til palleteringsautomatisering, uddyber Adrián Pérez Martínez:

-Det er hurtigt at implementere. Den har en brugervenlig programmeringsgrænseflade. Og griberens vægt er optimal, hvilket gør løsningen ideel til en bred vifte af kollaborative palleteringsapplikationer, herunder i industrier som mad og drikkevarer, hvor der er et højt flow af åbne kasser klar til at blive palleteret og griber kasserne ved hjælp af et traditionelt vakuum griber er ikke mulig.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

7/6 2022