Pakkeboom skal tages med sugekop

Pakkeboom skal tages med sugekop

Danske Scape Technologies præsenterede onsdag en helt ny robotgriber, Package Picker der kan automatisere opslidende arbejde med pakkesortering. Samtidig er virksomhedens Mini-Picker certificeret af Universal Robots, som nu forhandler to Scape-løsninger til automatisering af plukkeopgaver i industrien. Se video med nye Package Picker:

Af Lisbeth Petersen

En griber med syv fleksible sugekopper tilkoblet en robotarm og en software med scannings- og genkendelsesprogrammer kan fremover være med til at lette arbejdslivet for medarbejdere på distributionscentre i hele verden. Den danske automatiseringsvirksomhed Scape Technologies får i øjeblikket testet sin seneste udvikling, ’SCAPE Package Picker’, hos sit joint venture-selskab i Shenzhen i Kina.

Den 24. marts præsenterede virksomheden nyheden for det europæiske marked på webinaret SCAPE Open Day’, som blev afviklet fra Odensevirksomhedens hovedsæde i et samarbejde med de øvrige robotudviklere Mobile Industrial Robots, Nord Modules, Technicon og Universal Robots.

- Vi ser, at distributions- og logistikcentre i hele verden er ved at drukne i pakker. Faktisk var vi gået i gang med udviklingen af pakkeplukkeren inden corona-pandemien, men den har jo kun betydet, at udviklingen i onlinehandel med ét slag er sprunget flere år frem, siger Søren Bøving-Andersen, CEO i Scape Technologies.

Se video:

Søren Bøving-Andersen uddyber:
- Kina er verdens største onlineforhandler, alene i Shenzhen bliver der hver dag sorteret og sendt omkring 15 mio. pakker. Herhjemme har f.eks. DHL Express meldt ud om stigninger i antallet af forsendelser på op til 40 %, PostNord ansatte i december sidste år 250 ekstra medarbejdere i sorteringen og slog med mere end 12 mio. pakker sin egen rekord i juleforsendelser, og tendensen er den samme overalt. Pakkerne bliver sorteret manuelt af medarbejdere, som står i lange rækker ved transportbånd og nærmest bliver dynget til af pakker. Det er et ensidigt, gentaget og nedslidende arbejde, som vi nu vil bruge vores teknologier til at automatisere.

Læs en uddybende artikel om Package Picker i næste printudgave af Lager & Transport Logistikmagasinet

Endnu en blåstempling af Universal Robots
Samtidigt meddeler Scape Technologies at samarbejdspartneren, det ligeledes Odensebaserede Universal Robots - UR - har certificeret SCAPE Mini-Picker som UR+ standard.
Dermed er Scape Technologies repræsenteret med to forskellige løsninger - SCAPE Easy-Picker og SCAPE Mini-Picker - blandt URs nye komplette applikations-kits til automatisering af materialehåndtering, som sælges globalt gennem URs netværk med over 400 af forhandlere og integratorer.

SCAPE Mini-Picker gør det nemt og rentabelt for små og mellemstore virksomheder at investere i automatisering og dermed frigøre mandetimer, der kan bruges på værdiskabende og mere komplekse opgaver.

UR+ certificeringen af henholdsvis SCAPE Easy-Picker sidste efterår og SCAPE Mini-Picker her i foråret 2021 er med til at blåstemple og understrege Scapes position indenfor fleksible, brugervenlige 'Plug & Pick løsninger til automatisk materialehåndtering, siger Søren Bøving-Andersen, CEO i Scape Technologies.

24/3 2021