Paradigmeskift for palleteringen

Paradigmeskift for palleteringen

KUKA har lanceret en ny software til palletering, som indebærer store forenklinger for både slutkunder og integratorer. Man kan nemlig uden nogen forudgående kundskaber inden for robotprogrammering let definere, hvordan palleteringerne skal foregå. Det er lidt af et paradigmeskift, mener man hos KUKA

For KUKA var der visse ting, der var vigtigere end andre, da de udviklede KUKA.PalletTech.

- Den skulle være ekstremt enkel at have med at gøre. Let at lære, let at benytte og let at betjene. Der skulle ikke gås på kompromis med noget af dette, det har vi holdt kraftigt fast i, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA.

Nu lanceres softwaren, som fungerer sammen med KUKA's systemsoftware 8.6 og 8.7. Den fungerer også sammen med i princippet hele KUKA's robotprogram.

- De eneste undtagelser er vores kollaborative robotter, plus SCARA og Delta-robotterne.

Let tilgængelige grænseflader

KUKA.PalletTech erstatter den ældre software KUKA.Flexpal, men er betydeligt lettere at benytte. Nu er der slet ikke behov for programmeringskundskaber.

Alle konfigurationer sker i let tilgængelige grænseflader, som ikke er vanskeligere at forstå end den almindelige hjemmecomputers printerindstillinger. Enkeltheden gør i henhold til Micael Amandusson en stor forskel ude hos slutkunderne.

- Selv for vores systemintegratorer bliver det lettere og hurtigere at skabe avancerede og konkurrencedygtige palleteringsløsninger, siger han.

- For selvom selve robotprogrammet genereres automatisk af PalletTech, findes der i det program entry-points, hvor integratoren kan foretage tilpasninger og tilføjelser.

KUKA.PalletTech klarer alle eksisterende kombinationer for palletering:

• Single pick and single place.

• Single pick and multi place.

• Multi pick and multi place 

Gribeværktøjet kan definere op til 32 forskellige zoner, og benytte otte forskellige indføringsstationer og op til 21 forskellige udtagningsstationer. Når det gælder antallet af forskellige laster, paller og mellemlag, den kan håndtere, går grænsen ved 999.

Indstillinger direkte fra håndkontrol

Den største fortjeneste er da også enkeltheden ved at håndtere den nye software, og at en stor del af indstillingerne kan foretages direkte fra systemets håndkontrol.

I henhold til Micael Amandusson er dette et slags gennembrud for en helt ny tankegang inden for moderne industri, hvor ting der tidligere krævede stor teknisk kompetence i stadig højere grad kan foretages ved hjælp af meget enkle og intuitive grænseflader.

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Jeg ser frem til at komme til at se KUKA.PalletTech i aktion ude hos vores slutkunder, siger han.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

29/6 2021