Robotfond har optaget den første startup

Robotfond har optaget den første startup

Nordjyske Shape Automation er pr. 15. september optaget i Odense Robotics StartUp Fund. De næste måneder kommer der flere robotvirksomhedsspirer til, og de vil alle blive tilbudt finansiering, en mentor, kommerciel og teknisk sparring og adgang til robotinnovationshallerne hos Teknologisk Institut

Del artiklen på

Odense Robotics StartUp Fund blev etableret sidste år for at forme succesfulde robotstartups for kommende generationer, og har nu optaget Støvring-virksomheden, Shape Automation som den første.

- Optagelsen i Odense Robotics StartUp Fund er et virkelig stort skridt for Shape Automation. Det er en spændende mulighed for os, og vi glæder os især til at sidde fysisk sammen med andre iværksættere og startup-kyndige, fortæller Morten Kristiansen, der er én ud af tre stiftere af Shape Automation.

- Vi får mulighed for at få noget sparring på, hvordan man bedst muligt får en virksomhed i søen på en hurtig og effektiv måde. Vi får hjælp med den kommercielle del af det at starte en virksomhed, og så betyder det også meget, at der er en økonomisk støtte, tilføjer han.

Nu skal der flere til
Med den første startup optaget i fonden, går arbejdet videre med at vurdere de mange ansøgere, der fortsat søger om at blive en del af robotmiljøet og det stærke inkubationsmiljø, som startup-fonden tilbyder.

- For langt de fleste startups gælder det, at hvis de ikke kommer godt fra start, så er det svært for dem at komme i mål. Og netop dét kan Odense Robotics StartUp Fund hjælpe dem med, hvor de bliver en del af et fagligt fællesskab, fortæller Dorthe Lund Kaack, der er en af stifterne bag fonden og CEO i C.C.N. Holding A/S.

Derfor skal startups, der overvejer at ansøge om optagelse i fonden, ikke holde sig tilbage.

- Med optagelsen af Shape Automation er fonden for alvor i gang, og vi fortsætter arbejdet med at finde flere startups, der kan blive en del af robotmiljøet. Vi glæder os meget til at se de næste, slår Dorthe Lund Kaack fast.

Gode ideer og et langt sejt træk bærer frugt
Shape Automation bygger på forskningsideer tilbage fra 2014, hvor koncepter med kombinationer af robotter, laser og automatisering på nye måder blev udtænkt. En af ideerne til konceptet var, at det i laboratoriet var lykkedes at lave kontrollerede buk af metalplader med laser.

Efterfølgende er der blevet udvidet til en integreret robot- og automatiseringsløsning, hvor emner kan fremstilles med laserskæring, -bukning og -svejsning. På den måde vil Shape Automation udvikle teknologi til at fremstille komplekse emner i en arbejdsstation, som ellers tidligere blev udført i separate arbejdsstationer.

- Det var et langt sejt træk gennem en række forskningsprojekter med at efterprøve og forfine teknologien samt patentere kerneprincipperne. Konceptet, der blev udviklet på Aalborg Universitet, har vist sig at have stor, industriel interesse, siger Morten Kristiansen.

 Morten Kristiansen er én ud af tre stiftere af Shape Automation.

For at muliggøre industriel anvendelse af teknologien, stiftede Morten Kristiansen Shape Automation i 2021 sammen med Anders Noel Thomsen og Ewa Kristiansen.

- Vi har gennem helt forløbet tænkt, at de udviklede teknologier med at bukke plader er en af de fabrikationsprocesser, industrien mangler. Så derfor har fokus været at gøre bukningen industriel og få lavet modeller og styresystemer, så den kan kontrolleres hurtig og præcist. Nu er vi mere end klar på at blive en del af startup-miljøet og få vist vores teknologi til flere mennesker, fortæller Morten Kristiansen.

Om Odense Robotics StartUp Fund
Den uafhængige, kommercielle fond tilbyder robot- og dronestartups i tidlige stadier fra Danmark og udlandet adgang til stiftervenlige investeringer, banebrydende knowhow fra førende robotvirksomhedsledere og inkubatorfaciliteter i verdensklasse på Teknologisk Institut i Odense.

Fonden blev etableret i 2022 med donationer fra ledende personer fra Danmarks robotindustri, store industrivirksomheder og flere uafhængige fonde. Afkastet geninvesteres i non-profit-fonden, hvilket gør den til en unik bæredygtig model, der har til formål at bringe blivende fordele til startup-stiftere, investorer og Danmarks robotindustri som helhed.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

14/9 2023

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.