Robotlager bliver motoren på Helsam Gruppens rejse mod yderligere vækstHelsekostvirksomheden Helsam Gruppen opruster massivt i bestræbelserne på at effektivisere leveringen til danskerne af kosttilskud, produkter til personlig pleje og økologiske varer.

Robotlager bliver motoren på Helsam Gruppens rejse mod yderligere vækst

Et robotlager med 40 robotter skal føre Helsam Gruppen op i logistikkens superliga og hjælpe helsekostbrandet til at kapre yderligere markedsandele på især e-handel

Den Sønderborg-baserede virksomhed med både engros, webshops og fysiske butikker i hele landet har for nylig foretaget en af sine største investeringer nogensinde i form af et Element Logic AutoStore-robotlager med 40 robotter, som fremover skal håndtere op imod 90 % af Helsams produkter.

Kontrakten med leverandøren Element Logic Danmark er underskrevet, og installationen af anlægget går i gang senere på året.

- Vi vil gerne styrke vores position yderligere og stå knivskarpt inden for helsekostsegmentet. Og vi har ikke tænkt os at vige pladsen. Det er denne investering en understregning af, siger Kenneth Guldager, administrerende direktør i Helsam Gruppen.

Har brug for en logistikmotor i ryggen
Helsam har historisk set været en engrosvirksomhed med salg til primært B2B-segmentet, men i 2019 søsatte virksomheden en strategi, der skal flytte Helsam til at blive en moderne handelsvirksomhed med salg til både B2B- og B2C-segmentet - tillige med salg i både fysiske butikker og online.

I den forbindelse opkøbte Helsam Gruppen samme år webshoppen Mecindo, der i dag er en del af Helsam-koncernen.

Samtidig forventer Kenneth Guldager øget vækst de kommende år som følge af danskernes voksende appetit på bæredygtighed, sundhed og økologi.

Kenneth Guldager, administrerende direktør i Helsam Gruppen.

- Vi har brug for en solid motor i ryggen for at understøtte den vækst, vi har været inde i, og som vi forventer fremadrettet. Det får vi med robotlageret, som samtidig skal gøre os i stand til at honorere kundernes stadigt skrappere krav til levering, siger Kenneth Guldager.

Helsam Gruppen A/S omsatte for knap 429 millioner kroner i 2021.

Agilitet, fleksiblitet og volumen er afgørende
Fra lageret i Sønderborg skal de 40 lagerrobotter stå for stort set alle varepluk og servicere både Helsam Gruppens engrossalg og salg til private.

Ikke mindst Helsam og Mecindo skal fremover stå for en stor del af væksten, herunder også i Norge og Sverige.

- Vores satsning på e-handel giver en helt anden måde at plukke på end tidligere. Det handler om tempo og volumen og om at minimere tid og omkostninger per pluk, og her har vi brug for den effektivitet og fleksibilitet, som robotlageret fra Element Logic giver os, siger Kenneth Guldager.

Element Logic er integrator af AutoStore-robotlageranlæg og har leveret anlæg til en lang række danske virksomheder - herunder Proshop, Kids-world, Sanistål, Creative Company og Billig-arbejdstøj.dk. Element Logic Danmark har hovedsæde i Odense.

-hawin

 

Læs mere om robotter & automatisering

11/5 2022