Robotløsning udvider produktionstiden hos leverandør

Robotløsning udvider produktionstiden hos leverandør

MillPart leverer hydrauliske komponenter til virksomheder verden over. Med en ny løsning fra Global AGV udvider virksomheden produktionstiden med syv timer hver dag

MillPart leverer hydrauliske komponenter til virksomheder verden over – og så har de en af Danmarks mest moderne maskinparker.

For MillPart er kvalitet afgørende og kompromis ikke en mulighed. Derfor har virksomheden også stort fokus på at udnytte automatiseringens mange muligheder – både i forhold til deres produktionsprocesser, og for at højne arbejdsmiljøet.

Og da de for nylig investerede i en ny robotcelle, greb de muligheden til også at automatisere de mange tunge palleflyt til og fra disse robotceller med Global AGV.

Færre flaskehalse og et ekstra skift i døgnet
Flaskehalse og stop på produktionslinjen er både dyrt og uholdbart. Hos MillPart havde de en tilbagevendende udfordring med mange udsving i deres robotceller, fordi de løb tør for råmateriale.

Dén udfordring har AGVen løst.

Implementeringen af Global AGV betyder, at de i dag har en mere stabil produktion og kan køre et ekstra skift i døgnet selvom de ikke har mandskab på.

Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart.

Og særligt ønsket om en stabil og jævn produktion var af stor betydning for AGV-investeringen.

- Vi ønskede at minimere udsving forårsaget af travlhed og mandskabsmangel. Med Global AGV kan vi opretholde et jævnt flow i produktionen.

- Før skulle en operatør manuelt flytte pallerne. Derfor havde vi ofte stop på linjen, fordi den var løbet tør for råmateriale – og den kørte ikke igen, før en medarbejder opdagede det.

- Med AGVen kan vi ’fodre op’ og sørge for, at der er råmateriale til langt over 24 timer, fortæller Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart.

Konkret betyder det, at de kan holde produktionslinjen kørende 6-7 timer mere end deres normale arbejdstid – og det har naturligvis resulteret i en højere produktionskapacitet og at de kan udnytte maskinerne fuldt ud.  

Problemfri installation
For MillPart var det vigtigt med en pålidelig løsning, som var blevet implementeret med succes i andre virksomheder. Og ifølge Tom Nørsten, Produktionschef hos MillPart forløb installationen fuldstændig smertefrit.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor hurtigt og problemfrit AGVen blev implementeret. Fra alt var klar fra vores side, tog det tre dage. Herfra kørte den uden stop i 24 timer – og har sådan set kørt uden problemer siden. Desuden er det fedt, at det er en gennemtestet løsning, så vi ikke skulle agere forsøgskaniner. Det har bare fungeret, forklarer Tom Nørsten.

En anden – men lige så vigtig – grund til at implementere en AGV, er arbejdsmiljøet. For hvad der førhen var en opslidende opgave for medarbejderne, løses i dag af AGVen.

I dag varetager Global AGV opgaven med at flytte de tunge metalblokke rundt i produktionen – noget operatørerne tidligere operatørerne flyttede rundt på manuelt med en pallestabler.

- Når teknologien er der, er der ingen grund til at vores medarbejdere slider sig halvt ihjel, når de skal flytte de tunge blokke. Samtidig er det motiverende for både os og medarbejderne at investere i ny teknologi, som kan gøre arbejdet nemmere, fortæller Tom Nørsten.

-hawin

 

Fakta om Global AGV
Global AGV bygger på 30 års knowhow og teknisk erfaring med automatiseringsløsninger på tværs af brancher og industrier fra moderselskabet BILA.

 

 

3/11 2023