SSI Schäfer automatiserer svenske Apotea

SSI Schäfer automatiserer svenske Apotea

Sveriges største online-apotek, Apotea distribuerede sidste år seks millioner pakker, og virksomheden flyttede sit lager til et nybygget, klima-smart logistikcenter i Morgongåva. Nu skal SSI Schäfers skræddersyede systemer fuldautomatisere både pluk- og pakkeproces

Apotea er siden grundlæggelsen i 2012 vokset med rekordfart. Mange af ordrerne i logistikcentret håndteres stadig manuelt, men nu tager Apotea det næste skridt, når det nye logistikcenter får en automatiseret plukkeløsning.

For Apoteas kunder er processen enkel: et par klik online og få timer senere leveres pakken med de bestilte varer. At pakken plukkes, pakkes og sendes, er en selvfølgelighed for kunden, men processen bag er helt afgørende for Apotea. Udviklingen inden for e-handel går hurtigt, og en effektiv ordrehåndtering og hurtig levering er afgørende for Apotea.

Derfor har virksomheden, med hjælp fra SSI SCHÄFER, analyseret hvordan lageret kan automatiseres på den mest optimale facon. Valget faldt på en skræddersyet automatisk plukkeløsning med et A-Frame-plukkesystem.

- Det er en stor fornøjelse for os, at vi har fundet en løsning sammen med SSI SCHÄFER, og det kommer til at gøre os endnu mere effektive og endnu hurtigere. Efter at have evalueret flere løsninger har vi nu fundet en plukkeløsning, som vi kan vokse med, fortæller Apoteas direktør, Pär Svärdson.

Hele anlægget klar til efteråret
A-Frame-plukkesystemet hos Apotea kan rumme op til 1500 produkter og har en plukkekapacitet på op til 1400 ordrer i timen. Udover plukkeprocessen med tilhørende conveyorsystem bliver en del af pakkeprocessen også fuldautomatiseret. En del af det nye system installeres i foråret, mens det fulde anlæg forventes at stå klart i oktober 2019.

SSI Schäfer A/S, Hadsund, er et datterselskab af den tyske SSI Schäfer-gruppe. SSI Schäfer-gruppen er verdens førende leverandør af modulære lager - og logistikløsninger. Virksomheden har over 10.500 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Neunkirchen i Tyskland, mere end ti produktionssteder samt 70 afdelinger verden over. SSI Schäfer udvikler og implementerer innovative industritilpassede løsninger til sine kunders individuelle behov på seks kontinenter. Derfor spiller SSI Schäfer en central rolle i udformningen af fremtidens interne logistikløsninger.

SSI Schäfer designer, udvikler og producerer løsninger til lagerbygninger, distributionscentre, fabrikker, værksteder samt kontorer. Virksomhedens portefølje omfatter manuelle og automatiserede løsninger til lagring, pluk og sortering, løsninger inden for conveyorsystemer, samt teknologier til affaldshåndtering. Samtidig er SSI Schäfer også en førende leverandør af modulær software til det interne materialeflow. SSI Schäfers IT-afdeling med over 1100 ansatte udvikler højeffektiv software. Medarbejdernes stærke kompetencer betyder, at de er i stand til at give kunderne god og grundig rådgivning med hensyn til den bedst mulige kombination af software og udstyr til intern logistik. SSI Schäfers brede udbud af IT-løsninger, som blandt andet omfatter virksomhedens eget WMS, WAMAS ®, samt SAP-produkter, sikrer problemfri overvågning af alle lager- og materialeflowprocesser.

SSI Schäfers løsninger forbedrer produktiviteten og effektiviteten i kundernes organisationer - ikke mindst gennem den nøjagtige overvågning, visualisering og analyse af operationerne, som gør det muligt at optimere proaktivt og præventivt.

SSI Schäfer er som international virksomhed i stand til at tilbyde avancerede, nøglefærdige one-stop løsninger over hele verden. Virksomhedens omfattende portefølje omfatter udvikling, planlægning, rådgivning samt kundespecifik after sales og vedligeholdelse.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

14/5 2019