Universal Robots tilbage på vækstsporet efter opbremsning

Universal Robots tilbage på vækstsporet efter opbremsning

På trods af et trykket marked for industriel automatisering gennem det meste af 2020, leverede den Odense-baserede globale markedsleder og pioner inden for kollaborative robotter, Universal Robots, en hurtigere tilbagevenden end forventet til hastig vækst i fjerde kvartal

I 2020 genererede Universal Robots en samlet omsætning på 1,44 mia. DKK, et fald fra 1,66 mia. DKK i 2019, på linje med påvirkningen hos andre leverandører af industriel automatisering. Omsætningen voksede 41 pct. fra tredje kvartal til fjerde kvartal og matchede næsten rekorden fra fjerde kvartal 2019. Resultatet efter skat var på 151 mio. DKK.
Universal Robots rapporterede en egenkapital på 602 mio. DKK svarende til en solvensgrad på 64,2 pct. og har angivet, at virksomheden har betalt 145 mio. DKK i udbytte til ejeren Teradyne.

Resultatet var lavere i 2020 sammenlignet med 2019, fordi Universal Robots fastholdt stærke investeringer i drift, R&D og distribution for at understøtte vækst i 2021 på trods af et svagt marked i andet og tredje kvartal. Gennem året var Universal Robots i stand til at reagere effektivt på Covid-19 pandemien og fastholdt sine leverancer uden afbrydelser. I fjerde kvartal offentliggjorde Universal Robots således leverancen af sin cobot nummer 50.000.

Pandemi har fået producenter til at se behovet
- Vores Q4-indsats var en imponerende afslutning på et udfordrende år, siger Kim Povlsen, President, hos Universal Robots, og fortsætter:


- Covid-19-pandemien begrænsede adgangen til vores kunder og hæmmede vores mulighed for at tilfredsstille deres store behov for vores fleksible automatiseringsløsninger. På samme tid har pandemien fået producenter af alle størrelser til at se behovet for at omstille sig til nye udfordringer og overveje, hvordan cobots kan levere agilitet, modstandskraft og produktivitet. Vi ser en lys fremtid for kollaborativ automatisering

Kim Povlsen tilføjer:
- Endnu vigtigere var det i 2020, at vores ansatte, partnere og leverandører udviste ekstraordinær beslutsomhed og fleksibilitet og dermed understregede styrken i Universal Robots´ forretningsmodel og engagementet i at bidrage til vores kunders succes.

Mark Jagiela, President & CEO hos Teradyne, anlagde følgende perspektiv under Teradynes konferencekald 28. januar 2021 omhandlende fjerde kvartal:

- Såfremt vi undgår yderligere Covid-relaterede sektornedlukninger, forventer vi, at Universal Robots vil levere sit hidtil højeste førstekvartals-salg og er positioneret til at kunne vokse over 30 procent for hele året.

Universal Robots´ årsrapport blev frigivet til de danske myndigheder 4. marts 2021.

Om Universal Robots
Universal Robots (UR) blev stiftet i 2005 med ambitionen om at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, bruger- og prisvenlige, fleksible kollaborative robotter (cobots), der er sikre at arbejde med.
Siden lanceringen af den første cobot i 2008 har virksomheden oplevet betydelig vækst, og de brugervenlige cobots sælges nu over hele verden.

Virksomheden, der er en del af Teradyne Inc., har hovedkvarter i Odense samt regionale kontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Storbritannien, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Rumænien, Rusland, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

7/3 2021