Verdens stærkeste, elektriske vakuumgriber

Verdens stærkeste, elektriske vakuumgriber

Kæmpe sække med hundemad, slaskede lærredsposer, sarte papirsposer og porøse papkasser. Det er blot nogle af de krævende emballagetyper, som et nyt produkt fra den danske producent af robotudstyr kan automatisere pakning og palletering af. Se video:

Nyskabelsen fra den danske producent af robotudstyr bærer navnet VGP20 og vil med sin muskelkraft til løft af emner op til 20 kilo et nyt triumfkort til at automatisere arbejdsopgaver med tunge løft i industrien

-Vores kunder efterspørger rentable, brugervenlige vakuumgribere, der kan løfte store, tunge og uhåndterlige emner, uanset hvor uregelmæssig og porøs en overflade de har. VGP20 kombinerer styrke intelligens og brugervenlighed, på en måde, der overtrumfer de dyre, komplekse pneumatiske gribere, siger Enrico Krog Iversen, CEO hos OnRobot.

Opgaver som pakning og palletering i industriens end-of-line er mandskabstunge og dyre. Analyser viser, at lønomkostningerne i gennemsnit tegner sig for 65% af lagerafdelingens driftsbudget. Dermed overgår de udgifterne til både el, vand, skatter og afgifter, fragt og husleje tilsammen.

Alene af den grund er automatisering en tillokkende investering for virksomheder af alle størrelser.

Udbredelsen af automatiserede pakke-palleteringsløsninger alene i føde- og drikkevarebranchen estimeres til at være steget med en årlig vækstrate på mere end 13 procent siden 2017, og forventes at beløbe sig til en samlet global markedsværdi på 2,4 milliarder kroner i 2022.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

2/3 2021