Verdens største robotlager til tredjepartslogistik

Verdens største robotlager til tredjepartslogistik

Element Logic har leveret et næsten 4000 m2 Autostorelager til speditørvirksomheden Prime Cargo i Kolding

Den internationale speditørvirksomhed Prime Cargo indviede således for nylig sit nye AutoStore-robotlager, som med næsten 4.000 m2, 88.000 kasser og 49 robotter er verdens største inden for 3PL.

- Vi oplever, at flere og flere virksomheder ser mulighederne i robotlagre. Reelt eliminerer du al den tid, der anvendes til at gå rundt på lageret og plukke, hvilket øger lønsomheden, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

 Dermed kan Element Logic føje endnu en succesrig installation til din danske portefølje, der i forvejen blandt andet omfatter virksomheder som EET Group, Vestas, Carl Christensen og Proshop. Der er desuden indgået kontrakter om flere nye kommende anlæg på dansk grund.

Største investering nogensinde
Prime Cargos anlæg er den største investering i virksomhedens historie. Når anlægget er fuldt oppe at køre, vil det kunne behandle 20.000 ordrer i døgnet fra et lager med mere end 500.000 varenumre. Det er en fordobling i forhold til det tidligere manuelle lager.

- Kapacitet og fleksibilitet er de to store nøgleord for denne installation. Vi har tidligere oplevet flaskehalse i peakperioder på vores manuelle lager, hvilket sænkede vores effektivitet. Med dette anlæg kan vi øge såvel effektivitet som kapaciteten og samtidig udnytte kvadratmetrene bedre, siger administrerende direktør i Prime Cargo, Morten Høilund.

Står sin prøve under Black Friday
Element Logic har været totalleverandør på projektet, der ud over selve robotlageret har omfattet en række andre automationsløsninger - herunder automatiske kassehejsere og kasselukkere.

- Prime Cargo har ud over selve robotlageret investeret i at automatisere processerne rundt om anlægget, så virksomheden kan tilbyde sine kunder en stærk, samlet logistikløsning, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

I første omgang skal Prime Cargos anlæg stå sin prøve under dette års Black Friday og efterfølgende julesalg.

- lipe

Fakta om anlægget
Rummer i alt 5.500 tårne med hver 16 kasser (såkaldte bins) i højden. I alt 88.000 kasser.
Indeholder over 240.000 varenumre.
Varerne håndteres via 49 robotter og ni såkaldte inbound-porte.

Fakta om Element Logic
Etableret i 1985
En af Nordens førende systemintegratorer inden for lager- og logistikoptimering, primært WMS (Warehouse
Management System), automation og robotsystemer som AutoStore

Hovedkvarter i Kløfta, Norge, med datterselskaber i en lang række europæiske lande, herunder Danmark, Sverige, Tyskland, UK, Polen, Benelux og Frankrig.

Prime Cargos anlæg fordobler kapaciteten i forhold til virksomhedens gamle, manuelle lager.
Robotlageret er Prime Cargos største investering nogensinde. Når det er i fuld drift vil det kunne behandle 20000 ordrer i døgnet.

 

 

Læs mere om robotter & automatisering

28/10 2019