transportmessen banner
transportmessen banner
transportmessen banner

 

VOLA vinder DIRA Automatiseringsprisen 2020

VOLA vinder DIRA Automatiseringsprisen 2020

DIRA Automatiseringsprisen går i år til den horsensianske virksomhed VOLA, der med installationen af en flåde af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager har sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktionen

Imponerende, inkluderende og ikke mindst inspirerende.

Det er nogle af de ord, som juryen bruger om dette års vinder af DIRA Automatiseringsprisen.

Automatiseringsløsningen hos VOLA gør, at virksomheden i praksis har et one-piece flow og derfor kan levere produkter ud af huset samme dag, som bestillingen kommer. Samtidig har medarbejderne nu et bedre arbejdsmiljø med blandt andet færre tunge løft. Og det viser sig på kvaliteten, fordi antallet af fejl er faldet markant.

- VOLA har en modig tilgang til teknologien, og det har bragt dem langt. De har tænkt over den her automatisering, og hvad den kan gøre for dem. Og de har haft en klar strategi og et klart mål, fortæller en af jurymedlemmerne Nigel Edmondson fra MADE.

Og det er ikke de eneste rosende ord, som juryen har at sige om dette års vinder.

- VOLA har udviklet sig og er en imponerende inspiration for andre. Det her inspirerer både andre produktionsvirksomheder til at automatisere, og det inspirerer de unge til at søge ind på uddannelserne og de ældre til at efteruddanne sig. Og det er vigtigt, lyder det fra en af jurymedlemmerne Dorte Martinsen fra BM Silo.

- Men det er jo ikke kun industrien, som kan blive inspireret af VOLAs automatiseringsløsning og tilgangen til den – det går nemlig på tværs af brancher. Sundhedssektoren og mange andre kan også lære noget af VOLA, tilføjer Tina Beith Christensen fra Aalborg Universitetshospital, som er sidste års vinder af DIRA Automatiseringsprisen.

Med uddelingen af DIRA Automatiseringsprisen er håbet netop, at andre virksomheder, personer eller institutioner kan blive inspireret til at anvende robotteknologi i deres branche, så vi kan bevare den danske konkurrenceevne, fastholde danske arbejdspladser og ikke mindst forbedre arbejdsmiljøet for medarbejdere, der hver dag har med fysisk hårdt og gentagende arbejde at gøre.

Og det er VOLA et klart eksempel på.

- Man kunne bare mærke den gode stemning med det samme. Medarbejderne virkede glade og tilfredse på trods af, at de havde travlt med deres arbejde. Det er tydeligt, at VOLA har involveret medarbejderne fra starten af – og det er vigtigt, slår Nigel Edmondson fast.

VOLA har lavet løsningen i samarbejde med Cestek Automation og Omron, hvoraf sidstnævnte var dem, der indstillede dem til DIRA Automatiseringsprisen.

 

Meget mere inspiration

Igen i år har det været svært at finde én vinder, da danske robotløsninger stormer frem og giver anledning til gode automatiseringsløsninger rundt omkring i hele landet. Det har også i den grad afspejlet årets mange indstillinger til DIRA Automatiseringsprisen

Og det er ikke kun VOLA, der kan inspirere andre virksomheder.

Blandt andet inspirerer Welltec, der var nomineret med en avanceret robotsvejseløsning til produktion af udstyr til energisektoren. Med den implementerede løsning har Welltec fuldstændig fjernet gener fra giftig røg og svejselys samt reduceret gentagende ensidigt arbejde. Samtidig har Welltec løst en udfordring, som mange virksomheder har med at finde kvalificerede medarbejdere ved at digitalisere håndværkstraditioner.

- Welltec har uden tvivl lavet en automation på meget højt plan. De har løst mange ting, som kan være svære at løse. De er blandt andet begyndt at digitalisere de processer som tidligere kun kunne varetages af mennesker, lyder det fra jurymedlemmet Ole Madsen fra Aalborg Universitet.

Welltec har lavet automatiseringsløsningen i samarbejde med DanRobotics, som også er dem, der har indstillet virksomheden.

- hawin
 
 
Om DIRA Automatiseringsprisen

DIRA Automatiseringsprisen uddeles hvert år til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie. Prisen gives til automatiseringen af en proces med robotteknologi. DIRA Automatiseringsprisen gives for nytænkning og skal vise fremdriften, kreativiteten og ikke mindst udvikling og/eller anvendelse inden for dansk automation, herunder at præmiere innovative og modige robotapplikationer, under hensynstagen til virksomhedens størrelse og formåen. Gennem den gode historie skal DIRA Automatiseringsprisen øge kendskabet til mulighederne ved indførelse af robotteknologi. 

Læs mere om robotter & automatisering

9/9 2020
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Thanex

  Thanex

  Lagerløsninger til alle brancher
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning