ALPI China – starter op midt i en virustidNogle lukker ned i Kina – og vi åbner, fortæller Morten Høgsberg Nielsen, adm. direktør ALPI Air&Sea.

ALPI China – starter op midt i en virustid

ALPI starter den 16. marts 2020 datterselskabet ALPI China – og får derved yderligere muligheder for strategisk at udvikle transportruterne mellem Kina og Skandinavien

Efter mange års samarbejde med en kinesisk partner, delvist ejet af ALPI Group, har ALPI nu valgt at starte eget selskab - ALPI China.

- Et hold med meget erfarne medarbejdere er på plads i Kina. Sådan handler vi ofte. Der opstod en mulighed med de rigtige mennesker, og så greb vi den – på trods af den nuværende coronasituationen, fortæller Morten Høgsberg Nielsen, administrerende direktør i ALPI Air & Sea.

han fortsætter:

- Med det nye selskab bliver vores set-up til og fra Kina et endnu stærkere forretningsben end hidtil. Vores markedsandel på fragt til og fra Kina er steget betragteligt igennem de seneste fem år, og nu vil et stærkere fundament - med øget dansk indflydelse - gøre det muligt at udvikle vores forretning yderligere – både på søfragt, luftfragt og banetransport, udtaler Morten Høgsberg Nielsen.

Erfarent team

Det kinesiske team og datterselskabet har Jimmy Ding som Managing Director. Jimmy Ding og de øvrige medarbejdere har mange års erfaring med transport til og fra Danmark – og et indgående kendskab til specielt den danske tekstilindustri.

45-årige Ding påmønstrede som ung speditionsbranchen i Los Angeles, USA - og har de sidste 15 år været bosat i Shanghai og derfra fortsat sit arbejde i spedtionsbranchen. Så det er en erfaren branchemand med stort kendskab til vestlig forretningskultur, som står i spidsen for ALPI China.

Dansk eksport til Kina boomer

-Danmarks eksport til Kina er næsten tredoblet siden 2005, og verdens mest folkerige land er således på en sjetteplads på listen over lande, som danske virksomheder eksporterer mest til. Og Kina har potentialet til at rykke endnu længere op på listen i løbet af en årrække. Derfor har også transporten til Kina udviklet sig enormt hos ALPI, fortæller Morten Høgsberg Nielsen.

- I en global verden med stadigt stigende krav til transport- og logistikbranchen glæder vi os over, at vi nu har hands on både i Kina og her på ALPI-kontorerne i Skandinavien. Det styrker vores speditionsforretning i et internationalt perspektiv, slutter Morten Høgsberg Nielsen.

-hawin

 

 

Faktaboks:

ALPI Group har egne afdelinger i 81 lande og tilbyder worldwide transport og logistik.

 

Læs mere om spedition

3/3 2020