Blue Water investerer 120 mio. kr. i ny godsterminal

Øgede godsmængder og styrkelse af distributionen får Blue Water Shipping til at bygge kæmpe godsterminal i Taulov

Gennem de seneste år har væksten hos transport- og logistikfirmaet Blue Water Shipping været meget høj.

Det stigende antal kunder og de øgede godsvolumer har resulteret i, at firmaet nu investerer i en ny  12.300 kvm godsterminal samt 1.800 kvm kontor ved motorvejen tæt ved Taulov i Fredericia Kommune.

- Blue Water har i dag et stærkt setup med mange kontorer og terminaler rundt om i landet. Det betyder, at vi er tæt på kunderne og kan levere deres varer og gods hurtigt og effektivt, og vi fastholder naturligvis vores lokale tilstedeværelse og bevarer de lokale arbejdspladser.

- Den nye storterminal bliver det centrale omdrejningspunkt for vores europæiske biltrafikker, samt for de hurtigt voksende pakkeaktiviteter. Der vil desuden blive håndteret en stor mængde søfragt gods i de nye faciliteter i Taulov. Etablering af den nye terminal skal endvidere sikre, at vi kan håndtere den forventede fortsatte vækst i volumer, siger Søren Nielsen, direktør for General Cargo hos Blue Water Shipping.

Den nye terminal bliver 250 meter lang og 50 meter bred. Med 100 porte vil den moderne terminal blive omdrejningspunkt for import/eksport samt distributionen i Jylland med daglige forbindelser til de øvrige danske terminaler.

Når terminalen er i fuld drift forventer man ekspedition af 800 til 1.000 biler ugentligt, og der er derfor allerede i projektfasen stor fokus på den interne logistik, scanningssystemer og automatisering af processer i videst mulig omfang.

- Med den nye terminal vil vores kunder opleve endnu hurtigere og mere effektiv betjening. Samtidig vil vi kunne levere service af endnu højere kvalitet og med mulighed for at indfri stigende forventninger til effektivitet og fleksibilitet fra erhvervslivet. Vi arbejder målrettet med kundetilpassede transportløsninger, og det er netop individuelle løsninger, som gør forskellen, siger Søren Nielsen.

Perfekt placering
Placeringen lige op ad motorvejen i Taulov i Fredericia Kommune er valgt med omhu. Der er god infrastruktur – tæt på motorvejen og tæt på jernbaneterminalen i Taulov.

- Taulov giver os en perfekt placering, hvor vi kan udnytte samspillet mellem motorvejsforbindelsen samt kombiterminalen. Endelig er det en logistisk optimal placering i forhold til vores omfattende samarbejde med PostNord, siger Allan Junge, økonomidirektør hos Blue Water Shipping.

Det samlede projekt løber op i omkring 120 millioner kroner, og godsterminal og kontor forventes færdig til næste sommer, hvor Blue Water således rykker ind i Taulov.

- Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Fredericia Kommune omkring projektet, hvor kommunen har vist stor forståelse for vores behov og ønsker, så jeg synes vi står tilbage med et rigtigt flot projekt, og vi ser frem tid det videre samarbejde med Fredericia Kommune, siger Allan Junge.

Borgmester er glad

Også i Fredericia er der glæde over udsigten til en ny godsterminal og flere arbejdspladser. Fredericia Kommune har solgt et mindre areal på 3.500 kvadratmeter til Blue Water Shipping, samt en femårig option på at købe yderligere 50.000 kvadratmeter.

- Vi er glade og stolte over, at Blue Water Shipping har valgt at udvide her. Det betyder vækst og arbejdspladser. Den nye godsterminal understreger, at Fredericia er Danmarks centrum, når det kommer til transport og logistik, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia.

Terminalens adresse bliver på Dronningens Kvarter ved motorvejen lige hvor E20 og E45 mødes. Grunden har Blue Water købt af E45 Erhvervsudlejning med Colliers som ejendomsmægler.

Niras, som er en mangeårig samarbejdspartner med Blue Water, er bygherre-rådgiver på byggeriet, der går i gang i løbet af sommeren med Ajcon som totalentreprenør.

-hawin

Læs mere om spedition

6/7 2015