Dachser leverer med eldrevne lastbiler

Dachser leverer med eldrevne lastbiler

Dachser er den første kunde, der får Daimlers FUSO eCanter, et fuldt eldreven letvægtslastbil. Fra foråret 2018 vil logistikudbyderen køre to af disse lastbiler – en i Berlin og en i Stuttgart

I forbindelse med et europæisk pressearrangement i Berlin udtalte Stefan Hohm, Corporate Director for Corporate Solutions, Research & Development hos Dachser, følgende:

- Disse lastbiler er et led i vores projekt med storbydistribution, og de kan være med til at udvide vores koncept for innovative og bæredygtige leveringer i storbyen.

I projektet med storbydistribution kombinerer Dachser velprøvede logistikmodeller med nye idéer med det formål at udvikle robuste og bæredygtige forretningsmodeller leveringer i fremtiden.

Det giver den lokale Dachser-afdeling mulighed for at implementere skræddersyede løsninger ud fra en værktøjskasse til storbydistribution, så man kan nå frem til den ideelle løsning i den enkelte storby. ”Vi valgte FUSO eCanter, fordi det er den første fuldt elektriske lastbil, der bliver sat i større produktion, og det bidrager til en hurtig udvikling for denne type elkøretøj,” siger Hohm.

Leveringer i centrum

De to FUSO-lastbiler skal blive en del af Dachsers kernevirksomhed for stykgods i Berlin og Stuttgart. De skal levere paller med varer enten til miniterminaler eller direkte til kunderne. Planen er også, at de skal fragte varer til Dachsers filialer i Schönefeld og Kornwestheim.

- De eldrevne lastbiler er perfekte til levering i centrum af storbyerne, og netop dét bliver også deres primære formål, siger Hohm.

Den fuldt elektriske lastbil har en rækkevidde på ca. 100 km og en kapacitet på op mod 3,5 tons, afhængig af design og formål. Elmotoren består af seks lithium-ion-batterier med henholdsvis 420 V og 13,8 kWh.

-hawin

Læs mere om spedition

19/12 2017