Vejledning holder styr på reglerne

Vejledning holder styr på reglerne

Mettler Toledo står klar med ekspertise for at hjælpe afskibere med overholdelse af SOLAS-reguleringerne her et år efter deres ikrafttrædelse

Fra og med den 1. juli har SOLAS-reguleringerne vedrørende vægtangivelse for containere til søfragt officielt været trådt i kraft i et år. Mettler Toledo kan forsyne internationale shippingvirksomheder med de nødvendige oplysninger og udstyr til overholdelse.  

Den internationale SOLAS-konvention (Safety of Life at Sea) er en international havkonvention, der opstiller reguleringer for overholdelse af sikkerhedsstandarder på skibe i forhold til konstruktion, udstyr og drift, og de nyeste reguleringer trådte i kraft den 1. juli 2016. 

På samme måde som ved årtusindskiftet var der mange, der fulgte med, da reguleringerne trådte i kraft. Op til implementeringen af de nye reguleringer var der dog nogen forvirring i shippingindustrien.  

Hvem har ansvaret?

Mange virksomheder havde problemer med at beslutte, hvem af de involverede, der havde ansvar for at oplyse den verificerede bruttomasse (Verified Gross Mass) eller vægten af den pakkede container.

Her er svaret, som Mettler Toledo forklarer det, at det er den person, der er anført som afskiber på konnossementet, har ansvaret for at oplyse og bekræfte, at containerens vægt er korrekt. I visse virksomheder, hvor håndtering afskibning foregår internt, ligger ansvaret hos shippingafdelingen.

I virksomheder, der anvender et tredjepartsfirma til shipping, vil ansvaret ligge hos dette firma. I alle tilfælde kan en afskibning afvises, hvis den verificerede bruttomasse ikke kan dokumenteres.  

Med andre ord kræver det dokumentation i havnen, inden containeren må læsses ombord på skibet. 

Ekspertise indenfor SOLAS

Mettler Toledos overholdelsesvejledning til SOLAS giver alle de oplysninger, der er brug for. Som leverandør af vejeudstyr til industri og som en virksomhed med global rækkevidde af både produkter og service, står Mettler Toledo til rådighed med udstyr og oplysninger om overholdelse af de nye SOLAS-reguleringer.

-hawin

 

Vejledningen er tænkt som en hjælp til virksomhedsledere, så de får kendskab til muligheder. Den dækker følgende emner:  

  • Hvad er SOLAS?
  • Sådan overholdes Metode 1
  • Sådan overholdes Metode 2
  • Service til opretholdelse af overholdelse

Læs mere om spedition

11/8 2017