Chep blandt verdens mest bæredygtige

Chep blandt verdens mest bæredygtige

Emballage og palleproducenten får topplacering af EcoVadis, der vurderer bæredygtigheden i virksomheders forsyningskæde

Det uafhængige vurderingsbureau har for tredje år i træk uddelt EcoVadis Gold prisen til Chep som er blandt den ene, bedste procent i verden til bæredygtighed.

Kåringen sker på baggrund af en grundig vurdering af 35.000 leverandører på tværs af 99 lande og 150 forretningsområder, og metoden bygger på internationale CSR-standarder, herunder the Global Reporting Initiative, UN Global Compact og ISO 26000. 

Chep er især kendt for sine blå paller, men virksomheden er global leverandør af bæredygtige logistik- og palleløsninger, og  blåstemples med topkarakter for sin CSR-indsats på flere områder: Miljø, arbejdsforhold, en fair forretningsmodel og ikke mindst cirkulære værdikæder. 

- For et år siden udtalte jeg, at mit mål var at score hattrick hos EcoVadis i 2018, og nu er det lykkedes. Det er fantastisk at se, at vores indsats bærer frugt, især fordi bæredygtighed og socialt ansvar er en grundlæggende del af vores DNA. Vurderinger som denne er hele tiden med til at tage temperaturen på vores forretning og bekræfte os i, at vi gør noget rigtigt – at vi ikke bare gør vores egen, men rent faktisk verdens værdikæder grønnere. Nu må jeg sætte et nyt mål, og vi går naturligvis efter guldet igen til næste år, siger Torben Lund, som er dansk landechef i Chep. 

En stribe af grønne fodtryk
Det er ikke første gang, de blå paller bliver hædret for deres grønne fodaftryk. Chep, som er en del af Brambles Ltd. Group, har tidligere høstet en topplacering på Dow Jones Sustainability Index i kategorien ’kommerciel drift og leverancer’ og fik som en af kun seks virksomheder for nylig en placering på CDP’s ’forests A-list’ i 2017, der hædrer førende virksomheder for deres kamp imod skovrydning. Senest modtog Chep også bilindustriens Automotive Global Award sammen med kunden Endurance Technologies for deres fælles reduktion af CO2 og forebyggelse af netop skovrydning. 

- Som globalt førende inden for supply chain-løsninger bliver der lagt mærke til os, og det medfører også et socialt ansvar. I Chep har vi formatet og ekspertisen til både at hjælpe virksomheder med at skabe effektivitet i deres forsyningskæder og samtidig nå deres bæredygtighedsmål. Vi er enormt stolte over at modtage endnu en udmærkelse for vores CSR-arbejde, som skyldes vores cirkulære forretningsmodel, tætte samarbejde med nøglepartnere og vores medarbejderes store engagement,siger Inigo Canalejo, CSR-direktør for Chep EMEA. 

-lipe

Læs mere om transport & distribution

1/2 2018