Danmarks nationale trafikinformationstjeneste er blevet moderniseret

Danmarks nationale trafikinformationstjeneste er blevet moderniseret

Trafikkortet.dk er opdateret med en ny brugervenlig og tidssvarende brugergrænseflade til gavn for trafikanter på de danske veje. Atkins har stået for for opgraderingen af systemet for Vejdirektoratet

Når der er is og sne på vejene eller voldsom blæst, er Trafikkortet stedet, hvor danskere søger hen for at få information om de trafikale forhold, status for saltning af vejene m.m.

Det er også her lastbilchauffører kan inspicere, om deres lastbil er for høj til at køre under landets forskellige broer, her bilister kan få overblik over vejarbejde, og her alle kan se Live trafik eller Typisk trafik med f.eks. planlagt vejarbejde og begivenheder.

Nu har Trafikkortet fået en gevaldig ansigtsløftning for at give brugerne bedre overblik over webapp'ens mange trafikinformationer, og for at den kan fungere optimalt på mobiltelefoner og andre mobile enheder.

Den nye brugergrænseflade er udviklet af Vejdirektoratet i samarbejde med rådgivervirksomheden Atkins, der er specialister i trafik, infrastruktur, geodata og GIS (Geografisk InformationsSystem). Projektleder Dan Sander Petersen fra Atkins siger:

- På isglatte vintermorgener besøges Trafikkortet hyppigst og har her et dagligt besøgstal på omkring 120.000 trafikanter. Trafikkortet henter realtidsdata fra sensorer, kameraer og trafikdata fra forskellige leverandører af data. Så webapp'en er et vigtigt element i at få vejtrafikken til at flyde.

Man kan finde webapp'en på https://trafikkort.vejdirektoratet.dk/.

 

Kort om Atkins

Atkins, en del af SNC-Lavalin koncernen, er en af verdens største rådgivervirksomheder. I Danmark tæller Atkins ca. 450 specialister, rådgivere og projektledere, som arbejder for at sikre en velfungerende infrastruktur i den fysiske såvel som den digitale verden. I Danmark ligger kernekompetencerne særligt inden for jernbaner, veje, broer og konstruktioner, risk management, miljø og klima, trafik- og byudvikling, it og geodata, intelligent mobilitet, energi, bygherrerådgivning og projektledelse. SNC-Lavalin har over 50.000 medarbejdere på verdensplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere om transport & distribution

8/10 2020

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.