Forhandlernetværk til el-lastbiler er på pladsForhandlere fra hele landet var med, da Nomaco Danmark holdt sit første Melex-forhandlermøde. Det foregik centralt i landet hos Glamsbjerg Maskincenter på Fyn.

Forhandlernetværk til el-lastbiler er på plads

Nomaco Danmark har sikret sig markante forhandlere på 14 lokationer – Melex er på vej med nye modeller

Der har nærmest været tale om højspænding, siden selskabet Nomaco Danmark den 1. marts blev en realitet som dansk importør og forhandler af elektriske Melex-arbejdsbiler.

Samtidig med, at Nomaco hen over sommeren har leveret miljørigtige, eldrevne transportkøretøjer i et pænt antal, har direktør Benny Svenningsen og salgschef Lars Pedersen arbejdet intenst på at opbygge et effektivt, landsdækkende net af solide forhandlere. Nu er Nomaco og dermed Melex på plads landet over med forhandlere på 14 forskellige lokationer.

- Det er lykkedes os at lave et særdeles stærkt line-up fra øst til vest. Vi har ikke fået 'nej tak' fra et eneste af de maskinfirmaer, vi har spurgt om interessen for at sælge Melex. Og der er vel at mærke tale om etablerede og solidt funderede firmaer. Det vidner om, at vi nu har et net af professionelle forhandlere, der virkelig ser og tror på kvaliteterne i Melex-bilerne, siger Nomaco Danmarks direktør, Benny Svenningsen.

God inspiration

Hovedparten af Melex-forhandlerne er også forhandlere for den danske producent af redskabsbærere, Egholm. Det er ikke tilfældigt.

- Vi kender Egholm som et godt mærke, og vi så tidlig, at Egholms forhandlere kommer hos de samme  kundegrupper som Melex el-bilerne henvender sig til, dette har vi naturligvis gerne villet lade os inspirere af, fortæller Benny Svenningsen.

På trods af corona-situationen, har Nomaco Danmark fået en forrygende start med de lydløse og emissionsfrie arbejdsbiler. De første forhandlere har allerede solgt en del, og på forhandlermødet kunne Benny Svenningsen konstatere, at der aktuelt skal gives tilbud på omkring et halvt hundrede biler.

- Der kommer for alvor gang i tingene nu, hvor vi har det landsdækkende forhandlernet på plads. Det er jo maskinhandlerne rundt omkring, der er ude, hvor tingene sker. Det er dem, der har dialogen med de lokale boligforeninger, kommuner, entreprenører og virksomheder med behov for miljøvenlig transport, siger Nomaco-direktøren.

2 tons last med 65 km/t

Samtidig med at alle forhandlere er på plads, melder Melex-fabrikken sig med et par markante nye modeller. Dels en Melex N.50 med en 134 cm bred kabine. Den leveres i enten kort, mellemlang eller lang udgave, og bilen kan indregistreres til kørsel på vej med 55 km/t, eller den kan anvendes som motorredskab med 40 km/t.

Den anden Melex-nyhed fik for alvor flokken af forhandlere til at spærre øjnene op, da den blev præsenteret på Nomacos første forhandlermøde. Melex-fabrikken er på vej med N.Truck, som er en el-lastbil på 3,5 tons, som altså kan køres på lille kørekort.

Bilen laster op til to tons og har en tophastighed på 65 km/t. Ladet eller diverse skabsløsninger er 150 cm bredt og fås i længder på 210 og 270 cm. Med fuld opladning har Melex N.Truck en rækkevidde op til 150 km.   

Forhandlerne

Helsinge Maskinforretning i Nordsjælland blev først til at lave aftale med Nomaco Danmark om at forhandle Melex-biler.

- Vi kendte til Melex i forvejen, og vi kender personerne bag Nomaco. Det hele føles rigtigt. Vi sælger meget i København, og kundeunderlaget er boligselskaber, kommuner og store virksomheder. Elektriske køretøjer passer jo perfekt i Københavns miljømæssige koncept, og vi har da også fået en rigtig fin start som Melex-forhandler, siger salgskonsulent Gert Westergaard.

- Servicemæssigt får vores teknikere ikke meget at lave. Der er stort set ingen vedligeholdelse på el-bilerne.  Brugerne lader selv batterierne op og efterfylder med vand en gang om ugen. Samtidig er Melex særdeles vel afprøvet. Fabrikken var en af verdens allerførste producenter af el-biler og har produceret Melex-biler i snart 50 år, fortæller Gert Westergaard.

Glamsbjerg Maskincenter centralt på Fyn har store forventninger til el-bilerne, og der er noget af have forventningerne i.

- Alene et af vores store lokale boligselskaber her på Fyn har købt seks Melex-biler, og jeg véd, at flere er på vej. Kommunerne er meget specifikke med krav til miljø i deres udbud. Derfor er Melex oplagte til meget kommunal transport. 

- Eneste hurdle for os som forhandler er, at Melex ikke styrker værkstedet på længere sigt. Bilerne har et meget lavt servicebehov og er billige i drift. Periodiske tjek af bremser og affjedring er tilstrækkeligt, siger sælger og partner Søren Bech Sørensen i Glamsbjerg.

Almas Park & Fritid i Aalborg og Brønderslev tager sig af forhandlingen i det nordjyske område, og her har medejer og salgschef Jan Sørensen stor erfaring med at sælge eldrevne køretøjer.

- Vi har solgt små el-biler af andre mærker, og også transportere. Men ikke med stort lad og bare til at køre ud ad landevejen. Andre mærker har måske to eller tre varianter at vælge imellem. Melex giver os ekstremt mange muligheder for at tilpasse bilerne præcis til den enkelte kundes behov.

- I Aalborg har vi deciderede miljøzoner, og derfor er de emissionsfrie Melex-biler helt perfekte for både boligselskaber i bymidten og virksomheder med intern transport. I sommerlande vil el-lastbiler give et godt miljø-signal til de mange tusinde gæster, fastslår Jan Sørensen hos Almas Park & Fritid.

- hawin

Danmarks Melex-forhandlere

Nomaco Danmark A/S (importør)
Kastrup

Helsinge Maskinforretning A/S
Helsinge

Nellemann Machinery A/S
Kastrup

Minitraktorgården
Næstved

Minitraktorgården
Køge

Københavns Maskinservice Aps
Hvidovre

GMC A/S
Glamsbjerg

Varde Skov & Have Aps
Varde

Nellemann Machinery A/S
Viby J

Lading Maskinforretning Aps
Tilst

Esbjerg Park & Havemaskiner Aps
Esbjerg

Ingvard Madsen Aps
Nr. Bjært, Kolding  

Hans Holm Maskinforretning A/S
Tinglev

Almas Park & Fritid
Ålborg

  

Læs mere om transport & distribution

20/10 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.