Hærvejskomite vil øge presset på Christiansborg

Hærvejskomite vil øge presset på Christiansborg

En etapevis anlæggelse af ny jysk parallelmotorvej fra Haderslev i syd og Sønderup i nord via Billund og Viborg skal begynde ”snarest muligt”

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Hærvejskomiteen holdt mandag årsmøde i Kolding, og budskabet var ikke uventet, at det er ”bydende nødvendigt” at investere i fremtidssikring af kapaciteten i Den Jyske Transportkorridor samt at aflaste den trafikale flaskehals på E45 ved Vejlefjordbroen.
En helhedsplan omfatter ifølge Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, tre hovedelementer:

- Etapevis anlæggelse af ny jysk parallelmotorvej fra Haderslev i syd og Sønderup i nord via Billund og Viborg.

- Fortsatte udvidelser på E45 i Østjylland.

- Anlæggelse af Den 3. Limfjordsforbindelse vest om Aalborg.

Alle projekter haster ifølge Hærvejskomiteen, der mener, at det står klart, at de pågældende projekter har høj samfundsøkonomisk forrentning:

Enorm stigning på Vejlefjordbroen

- Nyeste tal fra januar 2019 viser, at Vejlefjordbroen (E45) nu passeres af knapt 95.000 i døgnet. En enorm stigning på 49 procent siden 2010. Dermed står det lysende klart, at det haster meget med en parallelmotorvej, hvis trafikkaos ved Vejle skal undgås, siger Kristian Pihl Lorentzen fra Kolding .

Senest har hele 30 jyske borgmestre og en fynsk borgmester på initiativ fra borgmester Ulrik Wilbek i Viborg erklæret deres opbakning til den jyske parallelmotorvej:

- Et meget stærkt signal om at det haster med at komme fra ord til handling. Til gavn for hele Danmark, slutter Venstres transportordfører.

Læs mere om transport & distribution

4/2 2019

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.