Masser af nye gasbiler

Masser af nye gasbiler

Frode Laursen har indkøbt 10 nye biogasbiler, der alle skal køre i Danmark. De første er allerede på vejene og kører distribution for REMA1000-butikkerne

– Det er virkelig dejligt at have fået biogasbilerne sat ind også i Danmark, siger teknisk direktør Jan Skov Pedersen.

De nye biler kører på CBG, som står for Compressed Bio Gas. Udover at biogasbilerne kan spare op til 100 % i CO2-udledning, så er udledningen af de sundhedsskadelige NOx-partikler,  skåret ned med 90%, så der næsten ikke er nogen udledning af den forurenende partikel.

– Samtidig er gasbilerne mere lydsvage. Støjniveauet er på 60 dB og Piek-godkendt, hvilket betyder, at vi nu har mulighed for at aflevere varer på tidspunkter, vi ellers ikke kunne. Simpelthen fordi vi ikke larmer så meget mere, fortæller Jan Skov Pedersen.

Ny grøn korridor

De nye biler er kommet på vejene i forbindelse med, at der er blevet åbnet en ny grøn korridor med fire nye biogastankstationer, der muliggør biogasdistribution af dagligvarer fra København til Aarhus.

– Biogastankanlæg er ikke noget nyt i Danmark. Der er allerede 15-16 anlæg, men de ligger langt væk fra, hvor vi kører med bilerne. Med de nye biogastankstationer i Ishøj, Køge, Odense og Horsens er det muligt for os at tanke nær vores ruter, og derfor kan vi nu også tilbyde vores kunder muligheden, fortæller Jan Skov Pedersen.

-hawin

Læs mere om transport & distribution

23/9 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.