Politiet sætter ind mod fup med cabotagekørsel

Politiet sætter ind mod fup med cabotagekørsel

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi har sammen med de øvrige tungvognscentre i Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi gennemført en større aktion mod en vognmand i Danmark.

En vognmand med hovedsæde i det sydlige Jylland har været mål for en større aktion, hvor tungvognscentrene har ransaget en virksomhed, der var mistænkt for brug af falske dokumenter til brug for ulovlig cabotagekørsel.

 

I alt har politiet anholdt fem personer, hvoraf fire er chauffører, og en er ansat i virksomhedens hovedkontor i Padborg.
Politiet og anklagemyndigheden vurderer i øjeblikket, om de skal fremstilles i grundlovsforhør, men to af de anholdte chauffører er blevet løsladt. I alt er fire lastbiler blevet beslaglagt i sagen, der startede klokken 09.00 tirsdag morgen.

 

Der skal være lige vilkår
- Vi har iværksat denne aktion for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen. Der skal være lige vilkår og ordnede forhold for de virksomheder, der lever af at køre med fragt, og hvis enkelte virksomheder lever højt på at snyde systemet, så skal de standses og bringes til ansvar for deres handlinger, siger politikommissær Henrik Fobian, der oplyser, at politiet har stor fokus på ulovlig cabotagekørsel.

 

DanB

Læs mere om transport & distribution

9/10 2019
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.