Samsung vil forbedre tracking og sikkerhed

Samsung vil forbedre tracking og sikkerhed

En boks, som kontrollerer, at dørene til lasten kun kan åbnes på leveringsstedet, et ur, som registrerer, om chaufføren er træt og en tv-skærm på bagsmækken, som giver andre billister udsyn foran lastbilen, er blandt Samsungs kommende produkter. Se video:

Den koreanske teknologigigant Samsung er godt på vej i udviklingen af en række nye produkter, som skal forbedre både mulighederne for tracking af pakker og gods og sikkerheden for chauffører og medtrafikanter.

Det fortalte Nordic Sales Director IM, Claus Holm fra Samsung i sit oplæg på softwarevirksomheden Consignors Nordic Delivery Conference i København.


  -Vi pilottester lige nu, hvad vi kalder 'the connected   delivery' gennem en lille smart Samsung boks, der placeres i lastbiler. Den giver transportvirksomheder billig adgang til højkvalitets track & trace,
Boksen er lige nu på markedet i USA til 120 Euros, og kommer snart til Europa, hvor vi især vil fokusere på at udbrede brugen af den indenfor logistik og transport i Norden, fortalte Claus Holm.

Han poienterede at der er stort behov for bedre track & trace i branchen, da der bliver sendt flere pakker end nogensinde før, og samtidig er pakkerne af en højere værdi end tidligere.

- Samsung boksen indeholder GPS og simkort, og henter data fra den lastbil, den er placeret i. Boksen kan fx kontrollere pakker i lastbilen ved kun at åbne dørene til lasten, hvis lastbilen er på det korrekte leveringssted, eller give besked til administrationen, hvis lastbilen kører udenfor den planlagte rute. Boksen fungerer også som wifi-hotspot for chaufførens andre devices, fx hvis chaufføren bruger en tablet til at modtage underskrifter på pakker. Eller hvis chaufføren har et smart watch, som registrerer, at chaufføren er træt, kan administrationen alarmere chaufføren via uret, forklarer Claus Holm.

Tracking beacons og sikkerhedskameraer
Samsung boksen til lastbiler er blot én blandt flere produkter, som Samsung i øjeblikket introducerer indenfor transport og logistik. De nye produkter er baseret på nogle af de mest populære teknologier i dag.

- Vi har udviklet tracking sensorer til pakker til kun 1 USD per stk., som vi kalder tracking beacons. De placeres på særligt udvalgte pakker, som man gerne vil spore, efter de har forladt lastbilen. Disse kombineret sammen med et kamera bag på lastbilen kan fortælle præcist, hvor en pakke er leveret, og hvor den befinder sig.

Samsung tester i øjeblikket deres Samsung Safety Truck, som har installeret et kamera foran og en skærm bagpå, så køretøjer bag lastbilen kan se, hvad der sker foran lastbilen, inden de planlægger en overhaling.


 

 
- I fremtiden vil Samsung fokusere endnu mere på udvikling af ny teknologi indenfor tracking, hvor vi også ser på, hvordan trends som Virtual Reality briller kombineret med Augmented Reality og Internet of Things kan bidrage til innovation indenfor logistik og transport, siger Claus Holm.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

31/5 2017

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.