Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

I Tour de France kørte support-bilerne i år på dæk fremstillet af genbrugte flasker af plastik. Cirka 40 plastikflasker får nyt liv i et sæt dæk til en support-bil. Continental har udviklet en ny teknologi, der gør både en mere bæredygtig og effektiv genanvendelse af flaskerne mulig

Del artiklen på

Plastikflasker, der har været anvendt til f.eks. kildevand, er blevet genbrugt i dæk på support-bilerne i Tour de France.

Dækproducenten Continental har nemlig udviklet teknologien ContiRe.Tex, der gør det muligt helt at erstatte konventionelt fremstillet polyester i dækket med genbrugsflasker.

- Hos Continental har vi i de seneste 150 år arbejdet for at fremme mobilitet. Vores arbejde i de sidste mange år har været centreret om at finde vejen til også at favne bæredygtighedsdagsordenen i vores produkter. Derfor er det ikke kun godt nyt, at vores ContiRe.Tex-teknologi nu er i serieproduktion, men også at vi som stolt hovedsponsor af Tour de France kan sende supportbilerne sikkert fra start – endda på dansk jord - på dæk, der er fremstillet af genbrugte flasker, fortalte administrerende direktør hos Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen i forbindelse med afholdelsen af 'Touren'.

Et hidtil uudnyttet potentiale
En specialudviklet ContiRe.Tex-teknologi anvender polyestergarn, som er fremstillet af genbrugt PET (en form for polyester).

Flaskerne med PET, der bliver genanvendt, kommer udelukkende fra regioner uden et lukket genbrugskredsløb, dvs. det er flasker, som ikke ville blive genbrugt på anden vis.

Faktisk bliver halvdelen af alle plastikflasker i verden i dag ikke genbrugt – men det ændrer ContiRe.Tex-teknologien nu på.

Mindre kemi, mere effektivt
Transformationen fra brugt flaske til nyt dæk sker uden mellemliggende, kemiske trin. Dét gør teknologien meget mere effektiv end andre standardmetoder til forarbejdning af PET-flasker til polyestergarn.

Og polyesteren, der er produceret med denne teknologi, kan fuldt ud erstatte den polyester, man konventionelt har anvendt i dækket.

Et sæt standarddæk til personbiler anvender materialet fra ca. 40 genbrugte PET-flasker; alt afhængig af dækkenes størrelse bliver mellem 9 og 15 PET-flasker genanvendt i ét dæk.

- Med ContiRe.Tex-teknologien har vi fundet måden at genanvende uden unødige kemiske processer, og det er præcis der, vores ambition i vores arbejde med at få mere bæredygtighed ind vores produkter, kommer godt til udtryk. For når vi genanvender, skal det gøres klogt, og ikke skabe andre udfordringer som mere kemi i processen, tilføjer Georg Nielsen.

Mere bæredygtige dæk i hele Europa
I september 2021 præsenterede Continental ContiRe.Tex-teknologien for første gang, og i april 2022 kom den i serieproduktion.

Nu kan Continental-dækkene bestilles af forhandlere og fås i hele Europa. I øjeblikket tilbyder dækproducenten tre modeller i fem dimensioner hver med polyester fremstillet af genbrugte PET-flasker.

De tre modeller, der er skabt med den bæredygtige ContiRe.Tex-teknologi, er: PremiumContact 6, EcoContact 6 og helårsdækket AllSeasonContact.

-hawin

 

FAKTABOKS:
Continental-koncernen Continental udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til en mere bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2021 genererede Continental et foreløbigt salg på €33,8 milliarder og beskæftiger i øjeblikket mere end 190.000 mennesker i 58 lande og markeder. Den 8. oktober 2021 fejrede virksomheden sit 150-års jubilæum.

Læs mere om transport & distribution

2/8 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Dan-doors

  Dan-doors

  Sikre og effektive dør- og portløsninger. Kvalificeret rådgivning fra eksperter.
 • Scan-Flex

  Scan-Flex

  Indret lageret med omtanke - tag Scan-Flex med på råd
 • Reoler A/S

  Reoler A/S

  Pallereoler – Lagerreoler og andet Lagerinventar – Helt enkelt!
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Kardex

  Kardex

  Automatiserede lagersystemer der optimerer din lagerlogistik.
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • Stow Nordic

  Stow Nordic

  Professionelle Lagerløsninger
 • REOLUX DANMARK

  REOLUX DANMARK

  Totalleverandør indenfor lagerinventar