Bubble Wrap giver vareemballagen tiltrængt åndedræt

Bubble Wrap giver vareemballagen tiltrængt åndedræt

Ultratynd film med øget styrke og produceret af blandt andet genanvendt plast udgør grundstenen i Sealed Airs nye Bubble Wrap løsninger, som dermed hjælper virksomheder med både at nå deres bæredygtighedsmål, og beskytte de varer de sender

Af Hans Windeløv

Emballageproducenten Sealed Air har lanceret tre nye oppustelige film, som benytter 30% eller 50% genanvendt plastaffald. Det hjælper virksomheder med at imødekomme den stigende efterspørgsel på mere miljøansvarlig emballage.

Bubble Wrap mærkerne AirCap LRT og Bubble Wrap IB Recycled Content Films, er begge lavet af mindst 30% genanvendt plast. De barriereforseglede boblefilmløsninger er beskyttende letvægtsemballager med stor styrke og holdbarhed.

Bubble Wrap AirCap LRT leveres i oppustede ruller, mens Bubble Wrap IB Recycled Content Films hurtigt kan pustes op på stedet og efter behov af operatøren. Begge film fås med en række forskellige boblestørrelser for at imødekomme forskellige dæmpnings- og indpakningsbehov.

Emballagefyld af ultratynd film
Ud over de to innovative nye løsninger fremstiller Sealed Air den nye Bubble Wrap, Fill-Air Extreme Efficiency Recycled Content Films, altså emballagefyld, som består af mindst 50% genanvendt plast. Det omfatter 30% tredjepartscertificeret materiale indsamlet fra forbrugeraffald og 20% PIR (Post Industrial Recycled Content).

Emballagefyldet har en ultratynd (12,7 mikron) film for at reducere materialeforbruget, samtidig med at løsningen er optimeret så boblerne holder lufttrykket og dermed giver længerevarende beskyttelse og genanvendelighed.

Filmene bliver pustet op efter behov, og har hver især forskellige boblestørrelser, der gør emballagen anvendelig til helt specifikke opgaver.

De nye oppustelige Bubble Wrap-løsninger er alsidige og kan bruges til at beskytte produkter i så forskellige forsyningskæder som omnichannel, e-handel, detailhandel og fulfilment og til både helse- og parfumeprodukter, forbrugerelektronik og til produkter til bilindustrien. 

Den dobbelte udfordring
Eric Van Der Kallen, EMEA Platform Manager Protective Packaging Solutions Inflatables hos Sealed Air, forklarer, at de oppustelige Bubble Wrap film er blevet udviklet for at hjælpe virksomheder med at forbedre deres bæredygtighed.

- Tyndere, lettere og stærkere film øger produktbeskyttelsen, hvilket reducerer CO2-udledning og affald, som er en afledt effekt i forbindelse med skader, samtidig med at materialeforbruget bliver minimeret.

Han mener, at brugen af genanvendt materiale i filmene er endnu et skridt fremad i forhold til at fremme emballagens bæredygtighed.

- Det giver operatørerne større mulighed for at vælge løsninger til stødabsorbering, indpakning og tomrumsfyldning, der opfylder den dobbelte udfordring med at beskytte produkter og opfylde kravene fra stadig mere ressourcestærke markeder.

Tilpasning til plastpagter
De 30% genanvendt indhold i hver af de tre nye Bubble Wrap-brands af oppustelig film kan hjælpe virksomheder med at tilpasse sig britiske og europæiske plastpagter.

Eksisterende initiativer har til formål at stimulere brugen af 30% genanvendt indhold i plastemballage inden 2025, mens brancheorganisationen Plastics Europe har opfordret til et obligatorisk EU-mål for genanvendt indhold for plastemballage på 30% senest i 2030.

- De nye oppustelige film er designet til at være genbrugsklar de steder, hvor lokale tjenester er tilgængelige. Sammen med brugen af genanvendt indhold reducerer det afhængigheden af jomfruelige ressourcer, og lever op til målsætningerne for cirkulære økonomier og kunders krav om at reducere miljøpåvirkningen, forklarer Eric Van Der Kallen.

Læs mere om transportemballage

1/11 2022