Energiforbruget skåret ned i anti-skridpapiret

Energiforbruget skåret ned i anti-skridpapiret

Palcut skærer 45 % af energiforbruget i produktionen af deres Antim antiskrid-papir, der bruges som mellemlæg til palletering. Det er til gavn for deres kunder i industrien, der dermed kan reducere CO2-aftrykket i deres emballageforbrug med 75 tons CO2 om året

Palcut der er specialist i løsninger til automatisk palletering, producerer og leverer antiskrid-papir til palleteringsanlæg i industrien over hele Europa. Virksomheden har altid tænkt grønt og bæredygtigt og skruer nu yderligere op for indsatsen.

Antim-arkene har en særlig antiskrid-coating, som stabiliserer paller under transport. Det modvirker nedbrud og skader undervejs, og det reducerer samtidig brugen af pakkematerialer. Men coatingprocessen kræver en del varme.

I Palcuts produktionslinje er der installeret 432 varmepaneler til hærdning af den særlige coating på antiskrid-papiret. Nu er de udskiftet med en ny generation af infrarøde, keramiske varmepaneler, hvor energiforbruget er langt mindre.

Samtidig kan de styres mere præcist, så afstanden mellem papir og varmepaneler kan reduceres. Det er også med til at reducere energiforbruget.

Kraftig CO2-reduktion

Resultatet er en stor reduktion i energiforbruget på en halv million kWh årligt, og samtidig betyder den nye styring, at kvaliteten kan kontrolleres langt mere præcist, hvilket har givet en kraftig reduktion i spildet.

- Vi har reduceret energiforbruget med 45 procent, så vi sparer miljøet for 75 tons CO2 om året, siger Poul Erik Primdahl, produktionschef hos Palcut.

- Vi har ledt længe efter en løsning, og det er lykkedes over al forventning, fastslår han.

Løsningen har nu været installeret i et år, og er støttet af Energistyrelsen gennem puljen til energieffektiviseringer i virksomheder.

Hos Palcut mærker man, at forbrugerne presser på for, at industrien producerer bæredygtigt. Med den nye proces håber virksomheden, at kunne hjælpe kunderne med at levere bæredygtige produkter. Som markedsleder arbejder Palcut løbende på at udvikle miljørigtige løsninger, der anvender genbrugsmaterialer og reducerer behovet for emballage.

Palcut maskiner og antiskrid-papir bruges i palleteringslinjer, primært af virksomheder inden for drikke- og fødevareindustrien, petfood-markedet, møbelindustrien, den kemiske industri m.v. Blandt kunderne er nogle af verdens største mejerier samt producenter af drikke- og fødevarer.

-hawin

Læs mere om transportemballage

11/12 2020