Etiketlim til logistik- og e-handelsforsendelser godkendt til genanvendelse

Etiketlim til logistik- og e-handelsforsendelser godkendt til genanvendelse

UPM Raflatac har af det tyske forsknings- og udviklingsinstitut PTS fået 10 af sine klæbemidler cerfitiferet som kompatible til genbrug i godkendte papirløsninger inden for etiketter

De godkendte klæbemidler er er en del af et komplet sortiment af UPMs limtyper til papiretiketter, der er beregnet til store volumener.

PTS - som står for Papiertechnische Stiftung - har testet papiretiketter, der indeholder de pågældende klæbemidler med en masseandel på 10 procent af det samlede etiketmateriale - ud fra godkendelsesregulativerne for genanvendelse af papir- og papbaseret emballage.

De 10 etiketter er vurderet 'godkendte som genanvendelige' på grund af de opnåede resulater af fiberudbytte, arkets vedhæftning og optiske urenheder.
En vurdering af potentielle påvirkninger på vandkredsløb eller spildevand er ikke en del af denne metode.

Eksempel på testene
For en standard konvolut der vejer 76,48 g, med en papiretikette på 101x152 mm og en vægt på 1,5 g, udgør etiketten 2% af den samlede emballagevægt.

Derfor er konvolutten verificeret genanvendelig i OCC-genanvendelsesstrømmen når der anvendes UPM-etiketmateriale med et af de PTS-godkendte klæbemidler.

-lipe

7/11 2023