Etiketterings-robot får førstepladsen i igus Roibot Award

Etiketterings-robot får førstepladsen i igus Roibot Award

LabelMonkey er navnet på den tyske robotløsning, som løb med sejren i 2022-udgaven af prisuddelingen. Med en fejlmargin på O og en afskrivningsperiode på 16-24 måneder, er maskinen ifølge dommerne en både effektiv og økonomisk løsning til at få sat etiketter på paller

Del artiklen på

Hvert andet år arbejder eksperter fra industrien og den tyske fagpresse sammen med igus GmbH for at hædre de mest økonomiske, kreative og smarte løsninger med ROIBOT prisen.

Konkurrencens fokus er på igus Low Cost Automation løsninger som deltarobotter, kartesiske robotter og ledarmsrobotter.

I den anden årgang af konkurrencen overbeviste opfinderne fra MFG Technik & Service GmbH dommerne med deres LabelMonkey etiketteringsrobot og vandt robotkomponenter til en værdi af 5.000 euro.

Hjertet i systemet er en robolink DP multiakse leddelt robot til 7.700 euro. Robottens to trykmoduler sikrer, at etiketter sikker og pålideligt bliver fastgjort på paller.

-LabelMonkey er en enkel, økonomisk mekanisme for slutbrugeren. Systemet betaler sig selv på kun 16 til 24 måneder, hvilket gør det meget attraktivt for mange logistikfunktioner, lyder dommernes begrundelse.

Ialt 110 robotløsninger fra 20 lande deltog i konkurrencen, hvor andenpladsen gik til et fuldautomatisk beholder system til dyrkning af grøntsager og urter og tredjepladsen til designerne af en tapetseringsenhed.

-lipe

Læs mere om transportemballage

20/1 2023