Logistikgigant topper bæredygtighedsmål i 2018

Logistikgigant topper bæredygtighedsmål i 2018

Virksomheden Brambles, som i Danmark er kendt for de blå CHEP-paller, er tæt på sine 2020 mål om bæredygtighed. Alene i år har virksomheden reddet 1,7 millioner træer og sparet og sparet millioner af tons CO2 og affald

Brambles har netop udgivet sin årlige bæredygtighedsrapport . Og resultatet viser, at logistikvirksomheden er godt på vej mod at nå sine ambitiøse 2020-bæredygtighedsmål, der bl.a. bygger på FN\'s Sustainable Development Goals (SDGs).

Alene i regnskabsåret 2018 har selskabet, der i Danmark repræsenteres af pallevirksomheden CHEP, reddet 1,7 millioner træer og sparet 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald. Tidligere på måneden blev CHEP rangeret i top 3 på Dow Jones\' Sustainability Index (DJSI) i kategorien Commercial Services and Supplies.

Genanvendelse og samarbejde er nøgleordene
I regnskabsåret 2018 kom 99,4% af det træ, som CHEP har brugt til at producere sine træpaller, fra certificerede kilder. Heraf har 66,1% en komplet FSC Chain-of-Custody-certificering, der netop blåstempler træets bæredygtighed hele vejen gennem forsyningskæden fra skov til slutbruger.I lyset af den store mangel på transportører, der ses i hele Europa, har Brambles desuden etableret samarbejdsprojekter med over 240 kunder om at udnytte selskabets transportoptimeringsprogram for at gøre transportprocessen mere effektiv - ikke bare i Danmark, men i hele Europa.

Resultaterne skyldes virksomhedens bæredygtige forretningsmodel, hvor man deler og genanvender materialerne. For CHEP er der tale om en cirkulær model kaldet palle-pooling, hvor man så at sige leaser sine paller, der både produceres og transporteres efter bæredygtige principper.

- Bæredygtighed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os, lige fra madspild til beskyttelse af verdens skove og minimering af CO2-udslip fra transport. Derfor er jeg igen i år stolt af de store fremskridt i vores bæredygtighedsrapport, som er et direkte resultat af, at vi har skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder, siger Torben Lund, landechef hos CHEP Danmark.

-lipe

 

 

Læs mere om transportemballage

30/9 2018