Ny teknologi forbedrer sporbarhed fra alle positioner

Ny teknologi forbedrer sporbarhed fra alle positioner

Sicks nye RFID læse- og skriveenhed opfanger mange signaler over lange afstande og sparer tid og penge i lagerprocessen

Den fungerer lidt, som man kender det fra radiomaster, hvor man med 2 master kan positionsbestemme en radiosender ved at måle feltstyrkeforskellen på de to master, og RFU65x er udviklet til at spare både plads, tid og penge.

Sicks nye RFID læse-skriveenhed detekterer transpondere over lange afstande imens den registrerer, hvilken retning hvert enkelt emne bevæger sig i. Selv når flere sendere kører forbi hinanden i hver sin regning, kan man med den nye teknik  bestemme både position, vinkel og retning i ét hug. Disse data kan kobles direkte til et ERP- eller MES-system, hvilket reducerer procestiden og øger effektiviteten i produktionen.

Konventionelle RFID enheder har til de lange afstande hidtil været afhængige af sendernes styrke, vinkel, tag-egenskaber og applikationens omgivelser og har været nødt til at anvende flere antenner i kombination med avancerede algoritmer.

Registrering af pallers bevægelsesretning

I den nye model har Sick gjort transponderhuset bredere, og enheden måler signalstyrke og -forskel i antennens to ender og kan dermed positionsbestemme, hvor en RFID tag befinder sig i læseområdet.

Det betyder, at man udover at læse RFID brikkerne også kan få information om, hvilken vej RFID-tagen bevæger sig.

Fordelen er, at man kan registrere f.eks. om en palle med varer køres ind eller ud fra et lager.  Hvis der i nærheden er emner med transpondere, som ikke er i bevægelse, kan disse filtreres fra som statiske, og man kan nøjes med at anvende dem til diagnostiske formål.

Driftsområdet for en RFU65x er +/- 45 grader med en tasteafstand på op til 5 m. Produktfamilien indeholder en mulighed for at installere yderligere applikationsspecifik software direkte i RFU’en via et integrator-tool. Brugere kan udvikle brugerspecifik applikationssoftware via Sick udviklingsmiljø, som tilmed kan overføres til andre enheder. Softwaren understøtter brugen af en række programmeringssprog som JAVA, LUA og C++. Platformen tilbyder derfor maksimal fleksibilitet i forhold til fremtidig IT support.

-lipe

Læs mere om transportemballage

13/4 2018