Nye klæbemidler letter genbrug af papir- og papemballage

Nye klæbemidler letter genbrug af papir- og papemballage

BASF har skabt et gennembrud i udviklingen af klæbemiddel til etiketter, der skal bruges til transportkasser. De to klæbeprodukter Acronal RCF 3705 pg Acronal RCF 3706 er certificeret til genbrug af den tyske Papiertechnische Stifting, PTS

PTS er et tysk forsknings- og serviceinstitut, der støtter virksomheder inden for alle sektorer i udvikling og anvendelse af moderne fiberbaserede løsninger. Instituttet udfører materialetest til papir- og papemballage.

BASFs innovative klæbemidler løser et grundlæggende problem for genbrug af papir- og papemballage. Mens de fleste af de klæbemidler, der bruges til papiretiketter, forstyrrer papirgenanvendelsesprocessen, er de nyudviklede klæbemidler lette at fjerne tidligt i processen, hvilket gør det muligt at genbruge og udskrive genbrugspapir eller papemballage uden yderligere problemer.

-Når vi arbejder på at opnå verdensomspændende klimaneutralitet, er større cirkulæritet og mere effektiv genanvendelse et must. Ved at udvikle de genbrugsvenlige klæbemidler har BASF ydet et afgørende bidrag til mere bæredygtig mærkning, for eksempel i logistiksektoren, siger Uwe Düsterwald, projektleder, Sustainability in Adhesives, BASF.

Pandemi har forstærket efterspørgsel på transportetiketter
Ud over logistikbranchen er bil- og fødevareindustrien blandt dem, hvor der er stor efterspørgsel på trykfølsomme etiketter. I flere år frem til i dag har transportetiketter udgjort den hurtigst voksende andel af markedet. Dette bekræftes af Alexander Watson Associates (AWA) markedsrapporter såsom 'European Labeling and Product Decoration 2017' og 'Global Annual Review Labeling and Product Decoration 2020'.

Tendensen er blevet forstærket af pandemien i 2020 og 2021 med hurtig vækst i e-handel og postordresalg, som i øjeblikket tegner sig for næsten 15 % af efterspørgslen efter etiketter i Europa.

Den nye klæbemiddelløsning bekræfter virksomhedens forpligtelse til at opnå en bæredygtig cirkulær økonomi som beskrevet i Den Europæiske Unions Green Deal. Ved at vedtage Green Deal sætter EU som mål at opnå klimaneutralitet i industrien og samfundet inden 2050.

For at hjælpe med at nå dette mål blev BASF et stiftende medlem af den tværindustrielle koalition CELAB (Toward a Circular Economy for Labels) i 2020 Det globale netværk arbejder på løsninger til at reducere mærkningsindustriens miljøpåvirkning og fremme en cirkulær økonomi for selvklæbende etiketter i alle brancher.

-lipe 

Læs mere om transportemballage

16/2 2022