Store Enso bygger pilotanlæg til nyt, biobaseret skummateriale

Store Enso bygger pilotanlæg til nyt, biobaseret skummateriale

Den svenske koncern har udviklet produktet Cellufoam, som er et bæredygtigt alternativ til de plastprodukter, der oftest bruges til beskyttelse og stødabsorbering i emballage

Om godt et år venter Stora Enso at have et færdigtbygget pilotanlæg på emballage- og skovbrugskoncernens domicil Fors Mølle i Sverige.

Her skal der produceres og videreudvikles på Stora Ensos opfindelse, Cellufoam, som er et let, fiberbaseret skummateriale til beskyttende emballagemateriale og stødabsorbering.
Det biobaserede skum er bæredygtigt og genanvendeligt, og kan for eksempel bruges i emballage til at erstatte oliebaseret polymerskum, som er meget udbredt i dag.

I første omgang vil Cellufoam blive brugt til skrøbelige produkter som forbrugerelektronik. Men materialet har også potentiale til at erstatte polymerskum på forskellige markeder og anvendelser, hvor efterspørgslen efter bæredygtige materialer stiger, såsom sportsudstyr, varmeisoleret transport og som en næringsopløsning til dyrkning uden jord.

- Interessen for bæredygtige emballageløsninger er allerede stor og vokser konstant. Virksomhederne kigger efter biobaserede materialer for at leve op til deres egne miljømål om genanvendelse, mindre plastaffald og flere fossilfrie materialer mens de samtidig kan tilbyde emballeringsløsninger af høj kvalitet, siger Markus Mannström, leder af Stora Ensos afdeling for biomaterialer.

-lipe

 

Læs mere om transportemballage

31/8 2020