To-i-en transportemballage til metalprodukter

To-i-en transportemballage til metalprodukter

Cortec har ud af to forskellige emballager designet en helt ny til metaller. Løsningen kombinerer varmeforseglende egenskaber i en papirtype med særlige korrosionshæmmende papir, der forhindrer at metal bliver nedbrudt undervejs

Af Lisbeth Petersen

CorShield® VpCI®-146 Heat Sealable Paper er sammensat af EcoShield® Heat Sealable Paper med varmeforseglende egenskaber og korrosionshæmmende egenskaber ved CorShield® VpCI®-146 Paper.

Løsningen giver et dobbelt korrosionshæmmende varmeforseglende papir, der åbner døren til en lang række genanvendelige specialemballageløsninger til metaldele.

Korrosionsbeskyttelsen
CorShield® VpCI®-146 Paper er belagt med dampfase-korrosionsinhibitorer, der fordamper fra papiret over tid. Når VCI/VpCI®-papir vikles omkring metaldele, foldes og tapes til, bliver de korrosionshæmmende dampe fanget inde i pakken, og papiret bruges ofte til emballering af lejer, bremser og reservedele til biler.

Fordi det beskyttende molekylære lag simpelthen flyder væk, når komponenten tages ud af emballagen, er der ikke behov for særlig rengøring eller affedtning, som det ofte er tilfældet, når man bruger traditionelle fedtede og olierede rustbeskyttelsesmidler.

Det er en stor fordel for slutbrugeren, som kan bruge eller installere delen med det samme.

Varmeforseglingen
EcoShield® Heat Sealable Paper er til gengæld en vandbaseret klæbende belægning, der skaber en stærk binding, når papiret opvarmes med belagte sider mod hinanden, så det kan bruges til produktion af tilpassede kuverter og poser.

Materialet har bl.a. bevist sin fleksibilitet i en af dette års branchenyheder, hvor det blev anvendt til at fremstille poser til pakkefyld.

Her fremstillede et værktøjsdistributionscenter poserne med EcoShield® Heat Sealable Paper på en AVM vertikal form-, fylde- og forseglingsmaskine og fyldte dem automatisk med hakkede papkasser fra deres genbrugsaffald for at lave polstringsmateriale til udgående pakker.

To-i-en emballagepapir
Med sammensmeltningen af disse to papirer udvider CorShield® VpCI®-146 Heat Sealable Paper nu anvendelsesmulighederne for begge papirtyper.

Producenter og distributører som den virksomhed, der fremstillede pakkefyldsposerne med almindeligt EcoShield® Heat Sealable Paper, kan nu udvide med emballering og beskyttelse af metaldele med en VpCI®-forstærket version.

Og eksempelvis bil- og reservedelsproducenter der før kun kunne indpakke eller sammensætte dele med VCI/VpCI®-papir, kan nu bruge specialposerne til automatisk pakning og forsegling af metaldele til deres kunder.

Om Cortec
Den globale virksomhed Cortec® Corporation er specialiseret i at levere omkostningseffektive, brugervenlige integrerede løsninger til korrosionsproblemer inden for emballage, metalbearbejdning, byggeri, elektronik, olie og gas og mange andre industrier.

20/11 2023