Danske MiR i stor, global vækst

Danske MiR i stor, global vækst

Salget steget 500 procent, og med nye kontorer i Kina og USA forventes endnu større landvindinger på det boomende milliardmarked for mobile robotter

Alt vokser hos den ambitiøse vækstvirksomhed Mobile Industrial Robots med hovedkvarter i Odense.

På blot ét år er medarbejderstaben steget fra 13 til 30. Derfor sprængte væksten også rammerne i det hidtidige domicil, så MiR måtte flytte til et 3 gange større hovedkontor i midten af 2016. Desuden etablerede MiR sig med regionale kontorer i både New York og Shanghai.

I 2016 nåede salget af de innovative robotter op på mere end 200 eksemplarer plus tilbehør. I 2017 stiler MiR efter en tredobling af sit robotsalg.

Væksten ventes blandt andet at komme fra salget af et splinternyt produkt, som virksomheden lægger sidste hånd på for tiden. MiRs nu 73 forhandlere i 33 lande ser således frem til også at sælge dette nye, men foreløbig hemmelige produkt som lanceres på den internationale robotmesse 'Automate' i Chicago den 3. april.

- I MiR lytter vi nøje til markedets ønsker og respons, og så udvikler vi netop de produkter, der gør det endnu nemmere for kunderne at optimere i deres produktion. Kravene til omstilling vokser heftigt i disse år både inden for industri, service og i den offentlige sektor.
Derfor fokuserer vi især på fleksibilitet og brugervenlighed, så brugerne let og ubesværet kan samarbejde med vores teknologier i en travl hverdag, siger MiR’s CEO, Thomas Visti. 

Globalt har MiR, som blev stiftet for blot fire år siden, oplevet en markant tilgang af nye kunder i 2016 i den globale fremstillingsindustri. Køberne af de fleksible, brugervenlige logistikrobotter, er i stigende grad multinationale virksomheder som Flex, Boeing, Unilever, Ericsson, HUGO BOSS, Honeywell, Continental, Danone m.fl.

Kinesisk brohoved
Til at stå i spidsen for satsningen i det land, hvor størstedelen af verdens industriproduktion finder sted, har MiR netop ansat kinesisk-fødte Will Dong som Area Sales Manager på MiRs nye regionskontor i Shanghai.
Han med stor erfaring i at booste markedet fra tidligere ansættelse hos danske teknologivirksomheder i Kina, og  oplever, at automatisering står meget højt på dagsordenen i den kinesiske industri, hvor lønningerne nærmer sig niveauet i blandt andet USA.

- Der er et enormt potentiale, og tidspunktet er helt rigtigt. Den kinesiske regering har søsat adskillige initiativer for at fremme investering i automatisering, heriblandt planen 'Made in China 2025', siger Will Dong, og tilføjer:

- Generelt er forståelsen for anvendelse af automatisering i robotindustrien relativ lav i Kina. Netop derfor er vores brugervenlige, intuitive robotter, der ingen programmering kræver, perfekte til det kinesiske marked.
Derudover er det en stor fordel, at MiR-robotter kan sættes ind på en fabrik, uden at kunden behøver at modificere indretningen. Jeg ser en gylden mulighed for MiR i Kina, og jeg forventer, at salget vil vokse hurtigt i regionen.

Siden MiR for knap et år siden åbnede kontor i Nordamerika, er der indgået aftaler med 19 forhandlere i USA, Canada og Mexico.

- I løbet af blot ti måneder er vi gået fra slet ikke at være til stede i Nordamerika til at have solgt et betydeligt antal robotter til et meget bredt spektrum af fremstillingsvirksomheder, herunder produktion af elektronik, fly, fødevarer, forbrugsgoder med videre. Jeg ser den flotte modtagelse på dette marked som selve beviset på, hvor indlysende værdien og konkurrencefordelene af vores selvkørende robotter er, siger Ed Mullen, som er Vice President of Sales i Nordamerika.

27/2 2017
  • Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    transport ›Takket være EU-projektet ALIGHT kan man nu håndtere de risici, der er forbundet med at installere et batteri i en lufthavns kritiske infrastruktur. Det er ifølge udviklerne en milepæl, og årsagen til, at lufthavnen som en af de første i Europa har installeret et stort batteri, som skal bidrage til målet om bæredygtighed
  • Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    transport ›Den franske dækkoncern har netop præsentere et nyt analyseredskab til udfordringerne med de partikler, der kommer fra dæk og vej under kørsel med biler og lastbiler. Teknologien skal bane vejen for fremtidens bionedbrydelige dæk
  • Recharge City indviet

    Recharge City indviet

    transport ›Fredag den 15. marts indviede Transportminister Thomas Danielsen det nye parkerings- og opladningscenter Recharge City ved afkørsel 57, Horsens Syd på motorvej E45
  • 21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    transport ›Vejdirektoratet planlægger at gennemføre omkring 100 store og mindre vedligeholdelsesarbejder på bygværker i 2024. Heraf skal 21 større broer og tunneler have en opgradering, så de kan holde mange år frem i tiden
  • Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    transport ›Danske SOCO System har for den tyske virksomhed POLIFILM bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    transport ›Papir- og emballageproducenten Mondi har vundet Fastmarkets PPI Products innovationspris for sin Advantage StretchWrap, der erstatter plastfilm til transportemballage
  • Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    transport ›Tanja Hyll Biersted blev for et år siden ansat som den første kvindelige chauffør i virksomheden, der arbejder på at styrke kønsdiversitet og inklusion i hele organisationen. Selvom hun ikke selv havde regnet med at få arbejde i håndværkerbranchen, trives hun både på 'vejen' og med sin kollegaer i teamet
  • Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    transport ›Giftigt røggasvand er en markant kilde til miljøfarlige stoffer i havmiljøet. Op mod 20 procent af udledningen af nikkel i havet kommer fra det såkaldte scrubbervand, oplyser Miljøministeriet. Nu vil Miljøminister Magnus Heunicke have forbud mod udledning