jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Modedesigns af kasserede UPS uniformer

Modedesigns af kasserede UPS uniformer

UPS og KEA er gået sammen om at skabe et modeprojekt med fokus på upcycling, bæredygtighed og genbrug

Gennem et månedlangt forløb har de studerende på Københavns Erhvervsakademi, KEA arbejdet på at omdanne gamle UPS-uniformer til nyt spændende modedesigns. Baggrunden for projektet er FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling med fokus på det 12. mål om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

Kreationer blev forleden vist ved et stort modeshow på The lab på Østerbro. Blandt de mange designs udvalgte en komité bestående af designerne Asger Juul Larsen og Victoria Ladefoged, blogger Cathrine Widunok Wichmand fra Rockpaperdresses og kommunikationschef Hedvig Armand fra UPS det bedste design.

Emma Nissen løb med titlen som bedste designer med et design, der imponerede juryen med et visionært stærkt show piece, der både var kreativt og havde en høj håndværksmæssig kvalitet.

- Emma Nissen viste i sin kreative tilgang til opgaven, hvor stort potentiale der er i upcycling. Vi må i fællesskab værne om vores klode og ved at genbruge og upcycle kan vi skabe værdi ud af tøj og andre varer, som ellers var reduceret til affald, siger designer Asger Juel Larsen.

I 2050 vil vi være 9,4 milliarder mennesker på jorden, og i løbet af de næste 20 år vil den globale efterspørgsel efter ferskvand alene overstige udbuddet med 40%. Når alle ressourcer tages i betragtning, anslår eksperter, at der er brug for, hvad der svarer til, 2,3 jordkloder med det nuværende forbrug.

- Som verdens største logistik-selskab arbejder vi konstant for at nedbringe vores CO-2 aftryk på kloden. Vi vil fra 2025 få 25 procent af vores elektricitet fra grønne energikilder, hver fjerde indkøbte UPS-bil vil fra 2020 køre på alternative energiløsninger og 40 % af det samlede brændstofindkøb til vores bilflåde vil i 2025 være baseret på alternativ energi,” siger nordisk direktør for UPS, Frank Jørgensen. og fortsætter:

- UPS har i flere år støttet vækstlaget inden for dansk design, ligesom vi i det daglige understøtter en række danske modevirksomheder med effektiv og global logistik.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

20/9 2017