jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

DAN-Palletisers nyskabelse sikrer automatisk formatskifte i Australien

DAN-Palletisers nyskabelse sikrer automatisk formatskifte i Australien

Fra efteråret vil håndpalletering af koniske spande ikke længere være nødvendigt for den australske producent af maling, Dulux

For et par måneder siden blev de første 2 palleteringsmaskiner sendt på den 40 dage lange rejse fra Vemmelev på Vestsjælland til Clayton, Victoria i Australien. Det er de første to af syv maskiner, der i fremtiden skal palletere 12 forskellige størrelser koniske spande med maling i virksomheden Dulux.

- Det har ikke været hverdagskost for Dan-Palletiser at få ordrer fra ’down under’ – og slet ikke på syv identiske maskiner, siger Mik Hansen, administrerende direktør hos Dan-Palletiser. Det lykkedes ikke desto mindre i 2016, hvor ordren på syv identiske palleteringsmaskiner kom i hus.

Unikt produkt gjorde det muligt

At Dan-Palletiser overhovedet kom i betragtning til at lande en ordre så langt væk, skyldes dels virksomhedens gode omdømme, som er bygget op igennem mere end 40 år i branchen, men nok især at virksomheden i 2013 udviklede en pallelaster, der driftsikkert sætter koniske spande på paller. Det er en øvelse, der tidligere ofte blev udført manuelt eller med en robot - og til tider med låg, der gik løs og maling på gulvet som resultat.

- Vores pallelaster skubber nænsomt og forsigtigt de koniske spande ud på pallen – uden at ’hive dem ved håret’ – altså uden at løfte i låget ved hjælp af vakuum eller klemme rundt om dem. Det har typisk været den måde, man automatisk palleterede spande på’, fortæller Mik Hansen og forsætter;

- Vi så allerede i 2013 et behov på markedet for en bedre og mere sikker måde at palletere koniske spande på, og det er som en naturlig videreudvikling af den, at vi nu har udviklet verdens første pladepalleteringsmaskine med automatisk formatskift

Mange sparede arbejdsgange

Den nyudviklede formatskifter kan meget vel gå hen og revolutionere markedet, vurderer Mik Hansen. Den vil, i hans optik, spare producenterne af både maling, fødevarer, kemiske produkter og andre, der palleterer spande, for mange manuelle arbejdsgange.

- Og i en verden, hvor der kommer mere og mere fokus på arbejdsmiljø, automatisering og penge på bundlinjen, vil det være en kæmpe fordel, at alt foregår automatisk – kun ved hjælp af et tryk på en knap. Det har ikke tidligere kunnet lade sig gøre, bemærker Mik Hansen.

13.500 liter maling i timen

Når de syv pallelastere den 1. oktober i år er installeret og i fuld produktion, kan Dulux palletere mellem 15 og 33 spande i minuttet afhængig af format og pallemønster. Det svarer til, at virksomheden kan palletere op til 13.500 liter maling i timen på hver maskine, ganget med syv maskiner bliver det til imponerende 94.500 l/t, hvis alle maskiner kører på max. kapacitet.

-lipe

Læs mere om transportemballage

26/6 2017