NC Nielsen
To nye Manitou til P. Olesen   P. Olesen bruger maskinerne til en bred vifte af opgaver – bl.a. til at demontere tage, tagsten, tagplader generelt og facader.

To nye Manitou til P. Olesen  

Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren

Et af landets største nedbrydningsfirmaer, det familiedrevne P. Olesen og Sønner A/S i Hovedgård, har for kort tid siden fået leveret to nye Manitou rotationsteleskoplæssere, og de første erfaringer med maskinerne er rigtig gode, fortæller en af firmaets direktører. 

- Vi bruger maskinerne til en bred vifte af opgaver. Meget af tiden bruger vi dem til at demontere tage, for eksempel asbesttage, men også tagsten, tagplader generelt og facader, fortæller Henrik Olesen, direktør for indkøb af maskiner hos P. Olesen.

Han påpeger, at maskinerne især er super effektive når der skal arbejdes i højden.

Henrik Olesen, direktør for indkøb af maskiner hos P. Olesen fortæller Kim Middelhede (til venstre) om fordelene ved de to nye Manitou. rotationsteleskoplæssere.

Effektivt arbejde i højden
- Før i tiden kørte vi med almindelige maskiner, der ikke kunne rotere. Så skulle vi hele tiden ned på jorden og flytte maskinen bare vi skulle rykke en meter eller to.

- Nu kan vi stå i kurven og gøre det hele via fjernbetjeningen uden at vi skal ned fra maskinen og flytte den på hjulene, siger Henrik Olesen.

- Der er meget mere effektivisering i det her. Du kan stille maskinen ét sted, gå op i kurven, og begynde at arbejde derfra. Køre rundt på bygningen og tage en hel facade uden at skulle ned på jorden i mellemtiden for at flytte maskinen, siger Henrik Olesen.

Han påpeger dog samtidig, at det kræver lidt tilvænning inden man er helt dus med maskinen.

- Generelt er det ret nemt at køre med den. Det er selvfølgelig lidt noget andet end vi er vant til, men vores dygtige folk har hurtigt lært at betjene maskinen fra kurven, og det er bare meget mere effektivt for folkene fordi de ikke skal op og ned hele tiden.

- Med andre ord, når de mere på en arbejdsdag end de ellers ville have gjort, siger Henrik Olesen.

Direktøren fortæller et eksempel fra dagligdagen, hvor man har ryddet en boligblok markant hurtigere med det nye maskinel end før.

Firmaet oplever mere effektivisering med de nye maskiner- man kan stille maskinen ét sted, gå op i kurven, og begynde at arbejde derfra. Køre rundt på bygningen og tage en hel facade uden at skulle ned på jorden i mellemtiden for at flytte maskinen.

 Det skyldes at man nu kan parkere teleskoplæsseren ved foden af blokken, køre teleskoparmen op til et vindue og så ellers bare lempe materialerne i skovlen.

Når den er fyldt sænkes skovlen ned til containeren og bliver tømt uden at maskinføreren eller en af de andre folk skal med ned. På den måde er det nye grej meget tidsbesparende.

Opgraderede teleskoplæssere
De to rotationsteleskoplæssere P. Olesen og Sønner har købt er henholdsvis en Manitou MRT2260 Vision + og en Manitou MRT2660 Vision +, og de er solgt af Freddy Lange Nielsen, der fortæller, at der er sket rigtig meget nyt med Manitou på det seneste.

- I forhold til de gamle som P. Olesen og Sønner havde før, er der for eksempel kommet fire trappeafsatser på maskinen nu i stedet for blot én trappe.

- Det gør, at det er meget nemmere at komme ned fra maskinen når den er drejet rundt. Nu er der altid en stige og en platform man kan operere fra, siger Freddy Lange Nielsen, der samtidig fortæller om en anden stor fordel ved den nye variant.

Medarbejderne hos P. Olesen har hurtigt lært at betjene maskinen fra kurven.

- Den har et elstik i bagenden som kan tilkobles en elstation.

- Det betyder, at maskinen kan køre på strøm, hvilket kan være en god idé indendøre og i tætbebyggede områder, tidligt om morgenen, i de sene aftentimer eller om natten så beboerne i området ikke generes af støj fra dieselmotoren, hvilket så også i sidste ende er godt for at få nedbragt den samlede CO2-udledning.  

-hawin

 

26/3 2024
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene