9 ud af 10 virksomheder planlagde grønne investeringer inden coronakrisen

9 ud af 10 virksomheder planlagde grønne investeringer inden coronakrisen

Mere end halvdelen af virksomhederne forventede at investere mere, end de havde gjort de foregående tre år. Det viste DI's Virksomhedspanel i dagene umiddelbart inden coronakrisen, og det er netop de grønne intentioner, der skal aktiveres, når Danmark bliver genstartet, lyder det fra organisationen, som har en plan med 70 konkrete initiativer

 - Lige nu drejer det sig om én ting i virksomheder over hele landet: At holde skruen i vandet og dermed sikre, at virksomheden klarer sig, og at så mange medarbejdere som muligt kan beholde deres job - også efter krisen. Derfor er det helt naturligt, at mange virksomheder skyder deres investeringer. Det, vi sammen skal sørge for, er at få investeringerne i gang igen - også i grønne løsninger, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

30.000 arbejdspladser og velstandsløft på 45 mia. kr
DI har fremlagt en plan med mere end 70 konkrete forslag, der vil skabe 30.000 arbejdspladser, løfte velstanden med 45 mia. kr. i 2020, og som samtidig vil gøre det muligt at indfri en fjerdedel af regeringens 70 procents-mål frem mod 2030. Planen vil sammen med de omfattende vedtagne hjælpepakker kunne bringe Danmark bedre i gang igen efter sundhedskrisen, samtidig med at vi som samfund og erhvervsliv står stærkere og grønnere.

- Vi skal investere massivt for at komme tilbage på sporet - og investeringerne bør i høj grad være grønne, så vi kommer stærke ud af coronakrisen, uden at styre direkte videre ind i en klimakrise. Der er et stort vækstpotentiale i at skabe bæredygtige produkter på en bæredygtig måde, siger DI-direktøren.

- Hvis vi skal have genskabt nogle af de tabte job og undgå varige mén fra krisen, så skal vi have kickstartet økonomien. Vi skal både give borgerne og virksomhederne flere penge mellem hænderne - og samtidig blandt andet få sat gang i forskning, digitalisering, infrastruktur og klimaindsats, siger Kent Damsgaard.

Den samlede plan indeholder initiativer for 88 mia. kroner. Se hele planen her.

-lipe

 

Læs mere om uddannelse

19/4 2020