Automatik 2020 åbner dørene med stort fokus på tryghed

Automatik 2020 åbner dørene med stort fokus på tryghed

HoloLenses, 3D-print og tracking: Fremtiden kan findes og eliten hyldes på Automatikmessen i Brøndby Hallen fra den 8. til 10. september. Messen bliver afviklet med mange sikkerhedsforanstaltninger i forhold til coronasmitte. Se video om, hvordan det kommer til at foregå

Messen byder på udstillere fra en lang række førende virksomheder fra branchen, ligesom de besøgende får mulighed for at udbygge deres viden ved en række konferencer, hvor emnerne spænder fra Industri 4.0 til maskinsikkerhed.

Automatiseringseliten hyldes
Danske robotløsninger stormer frem, og allerede på messens åbningsdag kan de besøgende lade sig inspirere af landets bedste inden for automationsløsninger, når DIRA Automatiseringsprisen 2020 uddeles. I forbindelse med uddelingen af prisen bliver det muligt at høre de tre nominerede, Welltec, Juliana Drivhuse og VOLA, fortælle om deres løsninger.

Masser af coronabeskyttelse
Messen gennemføres under konceptet TrygtMøde®, der med nøgleprincipperne antal, afstand og hygiejne sikrer såvel udstillere som besøgende rammerne for et attraktivt og ansvarligt mødested. Med udgangspunkt i grundprincipperne har vi indført en række tiltag, som skal gøre din oplevelse på Automatik tryg og forsvarlig fra ankomst til afrejse.

Se video om de særlige foranstaltninger før og under messen

Teorien hentes ned på produktionsgulvet

Blandt messens øvrige konferencer om robotter og nye teknologier kan de besøgende se frem til at blive helt opdateret på den nyeste viden om Industri 4.0. Administrerende direktør i Beckhoff Automation ApS Michael Nielsen har været med til at sammensætte et interessant program, som blandt andet byder på et indlæg om Digital Manufacturing, hvor DTU og LEGO fortæller om, hvordan man går fra 3D-print af prototyper til at kunne producere objekterne lynhurtigt i virkeligheden.

Dagen efter kan de besøgende opnå større indsigt i track and trace inden for sporbarhed, når FractureCode fortæller om de nye EU-regulativer inden for sporbarhed lige fra produktion til slutbruger. I oplægget kommer FractureCode ind på, hvad der skal til, hvor svært det er, og hvad man helt konkret skal gøre for at komme i gang. Endeligt bliver der også mulighed for at deltage i en konference om Digital Reality, hvor Virsabi og DTU fortæller om, hvordan virtual, augmented og mixed reality bliver brugt i danske industrivirksomheder ved hjælp af eksempelvis HoloLens, smartphones, tablets og VR-briller.- Målet med vores konferenceprogram inden for Industri 4.0 har været at sammensætte et program, hvor vi forsøger at bringe teorien ned på produktionsgulvet, så folk mere konkret kan se, hvad man får ud af at digitalisere. Desuden er det hele sådan sammensat, at konferencerne på Automatik er forholdsvist korte og koncentrerede, og dermed giver det de besøgende mulighed for både at komme rundt på messen og samtidig nå at deltage i et par konferencer og dermed tilegne sig flere former for nyttig viden, fortæller Michael Nielsen og understreger samtidig, at det hele naturligvis foregår i trygge rammer:

- Det med at mødes ansigt til ansigt giver simpelthen så meget, så jeg vil opfordre folk, der har lyst og føler sig trygge, til at møde op. Vi skal have respekt for corona, men hvis vi skal holde liv i vores virksomheder, erhvervsliv og ikke mindst vores eksport, så bliver vi nødt til at komme ud og møde hinanden, understreger Michael Nielsen.

Automatik finder sted 8.-10. september og samler hvert andet år robot- og automationsbranchen til tre dage med netværk, vidensdeling og handel i Brøndby Hallen.

-lipe

Læs mere om uddannelse

27/8 2020